Будівельні матеріали м.Ніжин
Україна і світ

Литва виділить €10 млн на виробництво ракети-дрона Паляниця – Міноборони

Фото: Міноборони

Литва виділить €10 млн на виробництво української ракети-дрона під назвою Паляниця. Інвестування відбуватиметься за прикладом данської моделі, тобто виробник напряму отримає гроші.

Литва проінвестує ракету-дрон Паляниця

Заступник міністра оборони України з питань європейської інтеграції Сергій Боєв та заступниця міністра національної оборони Литви Моніка Корольовієнє обговорили механізм інвестування в виробництво.

Боєв наголосив, що для України важливо мати зброю, яка здатна уражати цілі на великій відставні.

– Ми заохочуємо партнерів до інвестування у наше власне виробництво далекобійної зброї. Інвестиції за прикладом данської моделі працюватимуть набагато швидше, а ворог вже незабаром побачить наслідки, – зазначив заступник міністра.

Також він подякував Литві за активну підтримку в різних міжнародних ініціативах, зокрема в Коаліції дронів та Коаліції розмінування.

Тоді як литовська сторона запевнила, що продовжуватиме підтримувати Україну та робитиме все, щоб інвестиції приносили користь.

Крім того, у Міноборони анонсували візит міністра оборони Литви Лаурінаса Кащунаса до України.

Ракета-дрон Паляниця: що відомо

В Україні на честь сорту хліба Паляниця назвали новітню ракету. Точна її вартість невідома, але менше ніж $1 млн, це значно дешевше за її аналоги.

Ракета-дрон була створена через нагальну потребу і вже продемонструвала свої можливості на полі бою. Про це розповів президент Володимир Зеленський під час урочистостей з нагоди 33-ї річниці Незалежності  країни.

На пресконференції з прем’єркою Литви та президентом Польщі Зеленський заявив, що це новий метод протистояти ворогу, поки партнери гальмують.

Тоді президент сказав, що Україна використовує всі свої можливості оборонно-промислового комплексу та закликав партнерів зняти обмеження за застосування зброї.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Додамо, що народний депутат Єгор Чернєв повідомив про успішне випробування українських балістичних ракет. Ба більше, він заявив, що “скоро будуть конкретні результати”, які побачить не лише Україна, а й РФ.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-10-23 13:41:34