Будівельні матеріали м.Ніжин
Україна і світ

Віктор Ляшко відповів, чи піде у відставку через корупційні скандали із МСЕК

Міністр охорони здоров’я України Віктор Ляшко розповів, чи піде у відставку на тлі корупційних скандалів із головами регіональних медико-соціальних експертних комісій (МСЕК).

Свою позицію Віктор Ляшко повідомив під час брифінгу.

Можлива відставка міністра Ляшка

Віктор Ляшко нагадав, що згідно з реформою з 1 січня 2025 року МСЕКів не повинно бути.

– Ми цієї стратегії і дотримуємося. Ми розраховували пізніше запустити, та зараз через викриття (корупції серед керівників МСЕКів, – Ред.) правоохоронними органами ми побачили, що треба пришвидшувати нашу роботу. За ці два місяці будемо надолужувати все те, що розраховувати реалізувати у 2025 році, – наголосив міністр охорони здоров’я.

Щодо політичної відповідальності Віктора Ляшка за корупційні скандали зі МСЕКами, то міністр заявив, що його немає у вертикалі МСЕКів, він не призначає та не звільняє керівників медико-соціальних експертних комісій. Проте Ляшко заявив, що він призначає керівника Центральної медико-соціальної експертної комісії, якого вчора й звільнили.

– Центральна медико-соціальна експертна комісія – це референтний центр, до якого подають на оскарження. Це якби експерт перед судовими рішеннями, – сказав Віктор Ляшко.

 

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Фото: МОЗ України

Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-10-23 12:38:51