Будівельні матеріали м.Ніжин
Місто і регіон

Понад 300 госпіталізованих у Ніжині за тиждень: статистика міської лікарні

Протягом тижня з 14 по 20 жовтня 2024 року до Ніжинського центрального міського лікувального закладу госпіталізували 311 пацієнтів, з яких 274 осіб доставили за екстреними показниками. Середньодобова госпіталізація склала 44 пацієнти. За цей період провели 50 оперативних втручань, а також госпіталізували 12 осіб із підтвердженим COVID-19 або підозрою на коронавірус.

Про це йдеться у повідомленні Ніжинської міської ради.

КНП «Ніжинський міський центр первинної медико-санітарної допомоги» продовжував функціонувати у штатному режимі, забезпечуючи надання первинної медичної допомоги. Станом на 21 жовтня кількість укладених декларацій між лікарями та пацієнтами досягла 55 277. Медичний центр активно працює над покращенням якості обслуговування та оперативно реагує на всі звернення містян.

За минулий тиждень спостерігалось незначне підвищення захворюваності: до Центру звернулося 2925 осіб, з яких 2624 пацієнти звернулися з приводу хвороб. Кількість випадків ГРВІ залишилася стабільною — 311 осіб. Водночас кількість підтверджених випадків COVID-19 знизилася: з 93 проведених швидких тестів позитивними виявилися лише чотири (4,3%).

Продовжується робота з профілактики та обстеження населення: медики провели 1257 вимірювань артеріального тиску, у результаті чого 312 осіб було виявлено з підвищеним тиском. Окрім цього, лікарі активно працюють над вакцинацією дітей, забезпечуючи високий рівень охоплення вакцинацією у громаді.

Також за тиждень лікарі Центру проконсультували 61 пацієнта з психічними розладами, з яких 13 були скеровані на подальші консультації до психологів.

Лікарі закликають містян уважно ставитися до свого здоров’я та регулярно проходити профілактичні огляди. Бережіть себе та своїх близьких! Дбайте про своє здоров’я та не відкладайте звернення до медиків!

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Як повідомляв MYNIZHYN, з появою нових молодих фахівців Ніжинська центральна міська лікарня імені Миколи Галицького отримала свіжий подих. Ми поспілкувалися з новими лікарями та дізналися про їхні перші враження від роботи в нашому місті. Чи справдилися їхні очікування, з якими викликами вони зіткнулися, і що, на їхню думку, можна покращити в наданні медичних послуг?

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями:
Telegram
Viber
Facebook
Instagram
Youtube


Джерело: mynizhyn.com
2024-10-22 10:15:46