Будівельні матеріали м.Ніжин
Новини Чернігова

Захисники Маріуполя: з російського полону повернулися двоє чернігівців

Захисники Маріуполя: з російського полону повернулися двоє чернігівців

Під час обміну в ніч з 18 на 19 жовтня з російського полону повернулося двоє чернігівців.

Це морський піхотинець Денис Харченко та захисник «Азовсталі» Олексій за позивним «Карапуз». Обидва чоловіки потрапили в полон обороняючи Маріуполь.

Про це повідомляє Суспільне Чернігів.

Те, що чоловіків обміняли, підтвердили родичі військових.

«Шоку немає. Але досі не віриться», — так повернення свого чоловіка прокоментувала Віалєтта Шовкова, дружина Олексія з позивним «Карапуз».

Тетяна Харченко, мати морського піхотинця Дениса Харченка розповіла, що вона особисто зустрічала сина під час обміну, а з його дівчиною Катериною зв’язались по відеозв'язку.

«Фізично його відчувати — це було найяскравіше. Звичайно, як мама, я дуже вдячна тим людям, які мені допомагали його повернути. Це координаційний штаб, Офіс уповноваженого. На реабілітацію їх забрали», — розповіла Тетяна Харченко.

Війна прийшла в життя Олексія з позивним «Карапуз», коли йому було 16 років. Тоді він, студент кооперативного технікуму, поставив батьків перед фактом, що їде на схід. Про це раніше розповіла журналістам Суспільного мама бійця Оксана Бендюк.

18 березня під час війни захисник освідчився своїй дівчині Віалєтті. Наступного дня вони одружилися – дистанційно. Останнє повідомлення родина отримала від Олексія 7 травня 2022 року. За словами родичів, з того часу чоловік перебував у полоні.

Щодо Дениса Харченка, то чотири покоління чоловіків у його родині були військовими, розповідала тоді мати Дениса Тетяна. Хлопець випускник Харківського університету Повітряних сил, морський піхотинець.

Від 24 лютого він боронив Маріуполь, разом з побратимами з 36-ї бригади у квітні потрапив у полон. Про те, що Денис перебуває у неволі, родина дізналася з російських новин.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Джерело ВИСОКИЙ ВАЛ
20.10.2024