Будівельні матеріали м.Ніжин
Україна і світ

Червона лінія: конгресмен звернувся до Байдена щодо військ КНДР в Україні

Фото: Getty Images

Використання Росією військових Північної Кореї у війні проти України має стати червоною лінією для США та союзників по НАТО.

Про це заявив голова Комітету з питань розвідки Палати представників Конгресу США Майк Тернер, оприлюднивши відповідний лист до президента Джо Байдена.

Конгресмен Тернер написав листа Байдену

Він закликав Білий дім провести негайно секретний брифінг Постійного спецкомітету з розвідки Палати представників щодо можливої ​​участі військ КНДР у війні проти України.

За його словами, звіти українських та південнокорейських спецслужб підтверджують можливе переміщення північнокорейських військ на кораблях до РФ.

На його думку, це свідчить про ескалацією війни в Україні, і якщо ця інформація српавді підтвердиться, реакції США і союзників по НАТО має бути миттєвою задля уникнення розширення війни.

– Війська КНДР, які або атакують Україну з території Росії, або захолять на територію України, мають стати червоною лінією для Сполучених Штатів і НАТО. Ваша адміністрація повинна зробити це абсолютно чітко та недвозначно, – зауважив конгресмен.

Керівник Центру протидії дезінформації при РНБО Андрій Коваленко, коментуючи заяву Тернера, наголосив, що справжня червона лінія – це почати вважати воєнну інфраструктуру РФ законною ціллю для західної зброї.

Керівник ГУР Кирило Буданов каже, що у Росії перебувають близько 11 тис. північнокорейських піхотинців, яких залучать до війни проти України.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Водночас розвідка Південної Кореї повідомляє, що КНДР відправила для війни в Україні трохи більше – близько 12 тис. солдатів.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-10-19 17:32:00