Будівельні матеріали м.Ніжин
Україна і світ

Жодних планів немає: Зеленський про мобілізацію з 18 років в Україні

Фото: Офіс президента

Влада України немає жодних планів мобілізовувати до лав ЗСУ з 18 років, оскільки не бачить причин для таких змін.

Про це в інтерв’ю, яке транслювалось в ефірі телемарафону Єдині новини, заявив президент України Володимир Зеленський.

Чи можлива мобілізація з 18 років

За словами голови держави, партнери хотіли б, щоб був зменшений мобілізаційний вік, проте в Україні немає жодних планів щодо цього.

– У нас мобілізація з 25 років, і ми поки що не бачимо, для чого вводити ці зміни. Я вважаю, що на сьогодні це небезпечно. Для цього (вступу в лави ЗСУ до 25 років, –Ред.) є інструмент. Будь ласка, у Міністерства оборони є контракти — є можливість контрактуватися за власною волею і у віці молодшному, ніж 25 років.

Міноброни повинно пропонувати спеціальні контракти, спеціальні умови і тоді людина, якщо вона хоче піти туди служити у таку контрактну армію має право йти і служити у будь-якому віці, згідно чинного законодавства, — говорить голова держави.

Він зауважив, що розмови у медіапросторі про зниження віку є інформаційними вкидами та “великою проблемою”.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Нагадаємо, що 9 жовтня Верховна Рада ухвалила закон №11379-д Про внесення змін до деяких законів України щодо проходження військової служби під час мобілізації особами, які не досягли 25-річного віку. Наразі документ очікує підпису нашого президента. На Фактах ICTV юрист розповів, у якому випадку можуть призвати до армії до 25 років.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-10-18 21:04:14