Будівельні матеріали м.Ніжин
Україна і світ

Ледь не втопився в колодязі: закарпатські медики врятували дитину з сильним переохолодженням


Медики бригади №501 закарпатської екстренки за рекордні 13 хвилин доїхали на виклик, надали хлопчику, якого витягли з колодязя, допомогу і транспортували дитину до медзакладу.

Блискавична реакція медиків фактично врятувала життя 7-річному хлопчику.

Дитина була майже без свідомості

Терміновий виклик на лінію 103 надійшов о 11:51 з Міжгір’я. Жінка несамовито кричала в трубку: “Дитина втопилася в колодязі!”

Поки один диспетчер передавав виклик бригаді, інший заспокоював маму та пояснював, що негайно потрібно робити до приїзду швидкої.

За хвилини бригада у складі лікарки Надії Грохоли, фельдшерки Ганни Шопи та водія Василя Шегди вже були на місці.

– Стан хлопчика важкий: порушена свідомість, сатурація — 64%, переохолодження — температура тіла 34,8°C, хрипи в легенях, — розповідає лікарка Надія Грохола.

Медики розуміли, в таких ситуаціях рахунок йде не на хвилини, а на секунди.

Рахунок ішов на секунди

Швидко підключили кисень, монітор, зігріли і одразу ж зателефонували до Міжгірської лікарні, що транспортують важкого пацієнта після утоплення…

У приймальному відділенні машину швидкої вже чекали педіатр і реаніматолог. Хлопчика довелося одразу помістити у реанімаційне відділення.

Лікарка згадала, що подібний випадок трапився й два місяці тому — тоді в цей же колодязь впало маля ще меншого віку — 1 рік 9 місяців.

На щастя, тоді дитинку врятували, хоча стан її теж був важкий.

Усі медики – і центральної оперативної диспетчерської, і швидкої, і Міжгірської лікарні, які брали участь у порятунку маленького хлопчика, впевнені, що й на цей раз усе мусить бути добре. За життя дитини борються висококласні фахівці.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Джерело і фото: 103 Закарпаття

Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-10-18 16:41:00