Будівельні матеріали м.Ніжин
Україна і світ

Кіберфахівці ГУР зламали IT-систему супутникового звʼязку РФ Морсвязьспутник – деталі

Фото: УНІАН

Кіберфахівці ГУР МО атакували IT-інфраструктуру нацоператора системи рухомого супутникового звʼязку Росії Морсвязьспутник. Також атаковано російську державну систему контролю руху морського транспорту.

Про це повідомляє Суспільне, з посиланням на власні джерела у розвідці.

Кібератака на IT-інфраструктуру РФ

За словами співрозмовників, крім цього, під удар також потрапила транспортна-логістична компанія Fesco, підприємства Росморпорт та Росморречпорт.

– За результатами DDOS-атаки відбулися системні збої в доступі до вебсайтів та електронних ресурсів обʼєктів атаки, зумовлено нестабільність супутникового звʼязку, який використовується для здійснення моніторингу та контролю за рухом морського транспорту, — повідомили джерела.

Оскільки російським ЗМІ” “наказано приховувати” факт здійснення DDOS-атаки по цих об’єктах, наразі немає можливості обʼєктивно оцінити завданих економічних збитків на обʼєкти РФ через ці кібератаки, резюмували у розвідці.

Кібератака на судову систему РФ

7 жовтня кіберфахівці ГУР зломали російську судову систему.

Фахівці з Головного управління розвідки спільно зі спеціалістами ВО Team фактично паралізували роботу судів, відомчих електронних поштових скриньок та офіційних сайтів.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Завдяки російському порталу Правосудие не тільки відбувається документообіг судових справ, але й подаються заяви до судів, надається інформація про призначення та зміни судових засідань, а також проводяться консультації щодо судових справ.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-10-18 16:36:11