Будівельні матеріали м.Ніжин
Місто і регіон

Співробітник поліції виборов перемогу на змаганнях з ветеранського спорту в Іспанії

Колишній боєць роти поліції особливого призначення Чернігівщини Андрій Нестеренко не тільки відновився після тяжкого поранення, отриманого при обороні Чернігова від російських загарбників, а й зумів повернутися на вищі щаблі спортивних п’єдесталів. Андрій Нестеренко у складі збірної команди 50 ветеранів взяв участь у міжнародних спортивних змаганнях Strong Spirit’s Games у Мадриді, де виборов «золото» у жимі штанги лежачи. 

Про це повідомляє Поліція Чернігівщини.

Турнір відбувався з 11 по 13 жовтня в Іспанії. Вперше українська сторона — Федерація стронгмену України – стала ініціаторам та організатором світового змагання серед ветеранів Strong Spirit’s Games, в рамках відомого спортивного фестивалю Arnold Classic Europe. У змаганнях взяли участь 80 захисників і захисниць з 5 країн світу – це ветерани війни зі Сполучених Штатів, Естонії, Ірландії та Нідерландів та України. Спортсмени змагалися у 5 різних дисциплінах – жимі лежачи, веслуванні на тренажерах 100 метрів та 100 секунд, підйомі гирі та ейрбайку.

– У індивідуальному заліку в жимі штанги лежачи я здобув перемогу як у жимі максимальної ваги (145 кілограмів), так і у вправі жим штанги з максимальними повторами (60-кілограмову штангу віджав 54 рази за одну хвилину), – розповідає Андрій Нестеренко. – Атмосфера на змаганнях була неймовірна! Особисто для мене було дуже цікаво змагатися з представниками команд інших країн, випробувати свою силу та витримку. Дуже вдячний всім за підтримку! 

Нагадаємо, поліцейський спецпризначенець Андрій Нестеренко разом з іншими бійцями підрозділу потрапив під обстріл ракетами системи «Смерч» з касетним боєзарядом. Сталося це на околиці приміського села Киїнка, куди поліцейські роти особливого призначення прибули 28 лютого 2022 року для протидії ймовірному прориву ворожих військ до Чернігова. Внаслідок обстрілу четверо Андрієвих колег-поліцейських загинули, решта присутніх на локації отримали різні поранення. Нестеренкові довелося майже рік відновлюватися: уламки ворожого боєприпасу пробили поліцейському печінку, пошматували кишківник, застрягли у стегні та попереку. Через тяжкість поранень бійцю вже не судилося знову вдягнути поліцейський однострій. Андрій повернувся в рідний підрозділ, проте на цивільну посаду, і нині виконує обов’язки із забезпечення діяльності роти поліції особливого призначення. Весь час лікування та реабілітації Андрій Нестеренко мріяв про повернення до улюбленого хобі – спорту. 

За результатами змагань збірна України впевнено перемогла у загальному заліку Strong Spirit’s Games, виборовши 188 медалей – 84 золоті, 58 срібних та 46 бронзових медалей. Друге місце посіли військові ветерани зі Сполучених Штатів, а бронзовий кубок здобули колишні вояки з Естонії.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Раніше ми писали: «Вільна»: де жінки Ніжина знаходять підтримку та натхнення

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями:
Telegram
Viber
Facebook
Instagram
Youtube


Джерело: mynizhyn.com
2024-10-18 16:08:13