Будівельні матеріали м.Ніжин
Україна і світ

КНДР відправила для війни в Україні 12 тисяч солдатів – розвідка Південної Кореї

Фото: Getty Images

КНДР відправила 12 тисяч солдатів включаючи 1500 спецпризначенців у Росію, для навчання та акліматизації на місцевих військових базах. Після чого військових, ймовірно відправлять в Україну.

Про це у п’ятницю, 18 жовтня повідомило розвідувальне агентство Південної Кореї, пише Reuters.

Армія КНДР воює на боці РФ

Як пише видання, Південна Корея вважає, що КНДР направила війська до Росії, що означає серйозну загрозу безпеці міжнародної спільноти.  Тому Сеул готовий відповісти “усіма доступними засобами” та допомогти Україні.

Національна розвідувальна служба Південної Кореї (NIS) співпрацювала з українською розвідкою та використовувала технологію штучного інтелекту розпізнавання облич, щоб ідентифікувати північнокорейських офіцерів у Донецькій області на сході України, які підтримували російські сили.

NIS зясувала, що Північна Корея відправила 13 тис. контейнерів у РФ. Зокрема артилерійські снаряди, балістичні ракети та протитанкові ракети з серпня минулого року, повідомило агентство на основі залишків зброї, вилучених на фронті бойових дій в Україні.

Загалом до Росії було відправлено понад вісім мільйонів артилерійських і ракетних снарядів.

– Пряме військове співробітництво між Росією та Північною Кореєю, про яке повідомляли іноземні ЗМІ, тепер офіційно підтверджено, — йдеться в заяві розвідувального агентства.

Раніше президент Південної Кореї Юн Сук Йоль скликав позапланову зустріч з питань безпеки з ключовими представниками розвідки, військових і національної безпеки, щоб обговорити участь північнокорейських військ у війні Росії проти України.

– Учасники… поділялися думкою, що нинішня ситуація, коли тісніші зв’язки між Росією та Північною Кореєю вийшли за межі переміщення військових постачання до фактичного відправлення військ, є серйозною загрозою безпеці не лише для нашої країни, але й для міжнародної спільноти, – повідомили в офісі Юна.

Буданов про військових КНДР

Нагадаємо, начальник Головного управління розвідки Міноборони України Кирило Буданов заявив, що вже з 1 листопада 11 тис. солдатів КНДР будуть готові воювати проти України на боці Росії.

Буданов розповів, що північнокорейські війська будуть використовувати російську техніку і боєприпаси.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

За його даними, перший підрозділ чисельністю 2 600 солдатів вирушить до Курської області РФ, де Україна створила плацдарм, за який велися запеклі бої.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-10-18 15:19:27