Будівельні матеріали м.Ніжин
Україна і світ

Ми повинні продовжувати підтримку: Байден зробив заяву у Німеччині щодо України

Фото: Getty Images

Важливо продовжувати пітримувати Україну допоки вона не здобуде “справедливий і стійкий мир у відповідності до принципів Статуту ООН”.

На цьому наголосив президент США Джо Байден під час церемонії нагородження його у резиденції президента ФРН у Берліні найвищою німецькою відзнакою – Великим хрестом ордена За заслуги перед Федеративною Республікою Німеччина особливого рівня.

– Нас чекає дуже складна зима, але ми не можемо зупинятися. Ми повинні продовжувати підтримку. На мою думку, ми маємо продовжувати, доки Україна не здобуде справедливий і стійкий мир відповідно до принципів Статуту ООН. Доки знову не запанує людська гідність, – сказав він.

Американський лідер наголосив на важливості спільного протистояння агресивній війні РФ проти України.

– Мрія про єдину та вільну Європу залишається завданням нашого часу. І це завдання стає ще більш актуальним через необхідність протистояти жорстокій атаці Путіна на Україну, – зазначив він.

Байден подякував Німеччині за підтримку України

Байден подякував керівництву ФРН за зусилля, спрямовані на забезпечення перемоги України.

– Німецькі лідери мали мудрість визнати історичний переломний момент – напад на іншу демократію, а також на принципи, які протягом 75 років підтримували мир і безпеку в Європі. Німеччина та Сполучені Штати стояли разом, підтримуючи хоробрий народ України у його боротьбі за свободу, демократію та власне виживання.

І я хочу подякувати кожному лідеру уряду Німеччини, хто невтомно працює, щоб забезпечити перемогу України і поразку Путіна, а також щоб НАТО залишався сильним та більш єдиним, ніж будь-коли, – заявив президент США.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Нагадаємо, що у ніч з 17 на 18 жовтня президент США Джо Байден прилетів до Німеччини. Там він планує із союзниками обговорити війну в Україні.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-10-18 14:47:52