Будівельні матеріали м.Ніжин
Україна і світ

В Ізраїлі сталась стрілянина на автовокзалі в Беер-Шеви, загинула жінка

Фото: Getty Images

Під час теракту на автовокзалі ізраїльського міста Беер-Шева загинув співробітник прикордонної поліції Ізраїля і щонайменше 10 інших осіб зазнали поранень, коли терорист відкрив вогонь посеред дня у неділю.

Про це 6 жовтня повідомляє Times of Israel.

Теракт у Беер-Шеви

Жертва теракту була ідентифікована як 19-річна сержант Шира Суслик, офіцер прикордонної поліції з Беер-Шеви. Вона була вбита, коли озброєний чоловік увірвався в McDonalds на центральному автовокзалі південної частини міста і відкрив вогонь по тих, хто знаходився всередині.

Нападника, якого, за повідомленнями ізраїльських правоохоронців, солдати ЦАХАЛу вбили на місці події, було ідентифіковано як 29-річного Ахмада аль-Укбі, громадянина Ізраїлю з невизнаного бедуїнського села Укбі, що поблизу Хури. Повідомляється, що він має судимість за скоєння злочину.

Служба швидкої медичної допомоги повідомила, що в результаті нападу було поранено 10 осіб, яких доставили на лікування в медичний центр, в тому числі жінка у важкому стані і четверо чоловіків у стані середньої тяжкості. Всі вони отримали вогнепальні поранення.

Ще п’ятеро людей перебувають у задовільному стані після поранень осколками скла або тупими предметами, а ще троє отримали гостру тривожну реакцію.

Тарін Якобов, менеджер філії McDonald’s, розповів виданню Ynet, що “ми почули постріли, а потім побачили терориста, який стріляв зі своєї зброї. Він розбив усе скло (у вікнах, – Ред.). Ми зачинили двері морозильної камери і сховалися всередині. Ми тримали двері зачиненими, щоб він не зміг увійти, і через 15 хвилин вийшли назад”.

Борис Менто, парамедик зі служби швидкої допомоги, сказав, що всередині автовокзалу було “багато хаосу і метушні, і деякі поранені втекли в інші магазини”. Він додав, що швидка допомога надала їм першу медичну допомогу на місці події, щоб зупинити кровотечу, а потім доставила їх до місцевої лікарні.

За даними ізраїльського мовника Kan, аль-Укбі є родичем Муханада аль-Укбі з того ж бедуїнського міста, який здійснив смертоносну стрілянину на центральному автовокзалі Беер-Шеви у 2015 році.

Після нападу міністр транспорту Ізраїлю Мірі Регев заявила, що сім’ї терористів повинні бути депортовані.

– Настав час для стримуючого покарання, яке запобігає нападам на ізраїльську територію, – написала вона у соцмережі X (колишній Twitter).

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Недільний напад стався напередодні річниці масового наступу ХАМАСу на південь Ізраїлю 7 жовтня, найстрашнішої терористичної атаки в історії Ізраїлю, і через кілька днів після смертоносної стрілянини в Яффі, коли двоє палестинських терористів з Хеврона відкрили вогонь на зупинці швидкісного трамваю, вбивши сімох людей.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-10-06 18:10:39