Будівельні матеріали м.Ніжин
Україна і світ

Різні поля бою: у Пентагоні пояснили, чому країни НАТО не збивають ракети над Україною

Фото: Getty Images

Країни Північноатлантичного блоку не будуть збивати ракети та дрони над Україною так, як роблять це над Ізраїлем, адже це втягне їх у війну з Росією. 

Про це заявила заступниця речника Пентагону Сабріна Сінгх.

Чому країни НАТО не збиватимуть цілі над Україною

Відповідаючи на питання, чом США та союзники допомагають відбивати атаки над Ізраїлем, а над Україною – ні, Сінгх сказала, що це два дуже різні ландшафти та поля бою. 

Представниця Пентагону зазначила, що на початку повномасштабного вторгнення Росії в Україну президент Джо Байден доручив забезпечити Україну усім необхідним на полі бою. 

Сінгх додала, що українська армія дуже успішно використовувала засоби протиповітряної оборони та інші ресурси для повернення своїх територій.  

Також заступниця речника Пентагону нагадала, що у четвер очільник Міноборони США Ллойд Остін провів телефонну розмову з міністром оборони України Рустемом Умєровим, щоб отримати актуальну інформацію про ситуацію на фронті та краще зрозуміти, які ще сили та засоби потрібні Україні. 

Крім того, Сабріна Сінгх наголосила, що президент США Джо Байден взяв на себе зобов’язання, що США не матимуть військової присутності в Україні, але підтримуватимуть українців в зусиллях щодо повернення своїх територій. 

На запитання, чи збиття цілей з території Польщі, чи Румунії означало б військову присутність в Україні, представниця Пентагону відповіла, що це означало б залучення США у війну в інший спосіб.  

– Це б залучило нас до війни в інший спосіб. Ми вважаємо, що Україна змогла успішно захиститися від російських ударів по своїх містах, населенню та інфраструктурі. Ми будемо й надалі надавати необхідну для цього підтримку, – резюмувала Сабріна Сінгх.

Нагадаємо, що нещодавно під час спільної пресконференції з генсеком НАТО Марком Рютте у Києві Зеленський сказав, що не бачить різниці у захисті повітряного простору України та Ізраїлю, якому союзники допомагають збивати іранські повітряні цілі.  

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Президент зазначив, що союзники наразі не готові захищати небо над Україною.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-10-04 09:15:45