Будівельні матеріали м.Ніжин
Місто і регіон

Вперше в Україні: у Ніжині утеплять багатоквартирний будинок екологічними матеріалами

 

У Ніжині стартує проєкт “TEPLO”: будинок 1936 року утеплять  місцевими природними матеріалами за інноваційною технологією.

Це перший такий проєкт в Україні, який має на меті не лише покращити енергоефективність будівлі, але й продемонструвати можливості екологічного будівництва і сприяти поширенню практики серед інших фахівців.

Утеплення житлового будинку здійснюватиметься за естонською технологією. Вона передбачає виготовлення збірної конструкції з використанням місцевих природних матеріалів. До робіт будуть залучені українські фахівці. Крім того, в межах проєкту планується розробити навчальні програми для ОСББ та практичні рекомендації щодо впровадження екологічних практик у будівництві.

Частина команди “TEPLO” спілкується з мешканцями будинку в м. Ніжин

Партнери проєкту вже підписали меморандум із мешканцями та оцінили обсяг робіт. Незабаром вони проведуть інтерактивні воркшопи, щоб залучити громаду та поділитися своїми знаннями з використання екологічно чистих матеріалів, в будівництві.

Раніше ми писали: Пенсійний фонд України автоматично перерахує субсидії на опалювальний сезон 2024-2025 років: що треба знати

“Коли у когось із мешканців виникають сумніви, чи на часі цей проєкт під час війни, я завжди кажу: це не просто можливість, це необхідність. Навіть під час війни, якщо є цільова підтримка з боку Євросоюзу, ми не можемо нехтувати шансом відремонтувати наш будинок. Війна закінчиться, а проблема з будинком залишиться. Його все одно доведеться модернізувати, бо у всьому світі активно впроваджуються енергозберігаючі технології” – поділився Владислав, керуючий будинком у Чернігівській області

 

Частина команди “TEPLO” з мешканцями будинку в м. Ніжин

Ініціатива об’єднала чотири експертні організації: Neo-Eco, Matek AS, ГО ReThink і урбаністичну коаліцію Ro3kvit. Проєкт підтримується програмою LIFE, що сприяє досягненню цілей ЄС щодо кліматичної нейтральності до 2050 року.

За інформацією представників Компанії TEPLO

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Як повідомляв MYNIZHYN, Ніжин залучив грант на суму 2 млн євро для модернізації тепломереж 

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями:
Telegram
Viber
Facebook
Instagram
Youtube


Джерело: mynizhyn.com
2024-10-03 17:55:59