Будівельні матеріали м.Ніжин
Україна і світ

Скандал на фестивалі: українську циркачку дискваліфікували через росіянина в журі


Українську циркову артистку Анну Петренко дискваліфікували з фестивалю International Salieri Circus Award за протест через росіянина в журі. Захід відбувається в Італії.

Протест українки на фестивалі

Про неприємний інцидент Анна розповіла в Instagram. Уперше за історію фестивалю, який проходить в італійському Леньяго, членом журі став росіянин Максим Нікулін – син радянського актора Юрія Нікуліна. Він є директором Московського державного цирку і відкрито підтримує війну в Україні, яку розв’язала Росія.

– Під його керівництвом у Московському державному цирку існують пільги для учасників бойових дій в Україні та їхніх дітей, а пропагандистські бригади артистів виступають для військових. Максим Нікулін у численних інтерв’ю відкрито заявляє, що допомагає військовим і підтримує владу в цьому питанні. Щодня по Україні прилітають бомби в мирні будинки! – зазначила Анна.

Петренко вирішила не миритися з ситуацією, тому виступила з протестом. Артистка з прапором України на плечах замість номера показала плакати, в яких стверджувалося про підтримку Нікуліним російської агресії.

– Коли я їхала на фестиваль, я не знала, що вперше з моменту заснування фестивалю до складу журі буде запрошено представника країни-агресора, Росії. Посилаю любов і обійми всім, хто мене підтримав, і бажаю мирного неба над головою. Через свій виступ я висловлюю своє невдоволення і називаю це рішення організаторів спробою реабілітації іміджу Росії, агресора у війні проти України, – зазначила Анна.

Реакція фестивалю

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Організатори International Salieri Circus Award не змогли придумати нічого кращого, ніж дискваліфікувати українку за протест. Замість того щоб звернути увагу на росіянина з прокремлівською позицією в кріслі журі, Анну позбавили можливості виступити на сцені.

Наші зірки не втрачають моменту нагадати прокремлівським персонам про велику помилку – нещодавно Євген Рибчинський присвятив вірш Таїсії Повалій. Він порівняв путіністку з “проклятою відьмою”.


Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-10-02 16:55:08