Будівельні матеріали м.Ніжин
Україна і світ

Музична магія: Пивоваров та Kola заспівали Ніч яка місячна на сучасний манер


Співак Артем Пивоваров продовжує творити у межах свого культурного проєкту Твої вірші, мої ноти. Артист у дуеті зі співачкою Kola випустив спільний трек за віршем Михайла Старицького. Одночасно з релізом пісні вийшов кліп.

Ніч яка місячна у прочитанні Артема Пивоварова та Kola

Багато хто знає рядки з поетичного твору Старицького, що називається Виклик. Цей вірш з повним правом можна назвати однією з літературних перлин. Тепер він отримав нову музичну форму, що втілилася у ліричній композиції Ніч яка місячна.

– Представляти своє бачення класики – завжди велика відповідальність. Цьому віршу Михайла Старицького вже понад століття, його знають різні покоління. У проєкті Твої вірші, мої ноти я прагну популяризувати та розвивати нашу культуру, тож ми спробували розглянути цю поезію через призму сучасності, – розповів Артем Пивоваров.

Він додав, що Kola доповнила цю музичну розповідь та внесла у пісню емоційність і ніжність. До слова артистка зізналася, що цей вірш завжди був для неї особливим.

– Ще з дитинства я пам’ятаю, як кожен рядок відгукувався мені чимось близьким і рідним. Тому, коли Артем запропонував створити музичну інтерпретацію цього класичного твору в рамках його проєкту, я з радістю погодилася. Ми не просто використали вірш, а додали власне бачення, створили нову мелодію, яка підкреслює глибину і настрій, – прокоментувала дуетну роботу Kola.

У кліпі на трек Артем Пивоваров виступає оповідачем, подорожуючи різними епохами, а Kola живе в теперішньому. Музичне відео символічно показує важливість збереження творчих скарбів, залишених пращурами.

Реакція мережі на трек Ніч яка місячна

Сучасний погляд на класику вже встигли оцінити перші слухачі. Наразі під треком жодного критичного коментаря.

  • Виконання Артема і Коли – це справжня музична магія. Їхні голоси ідеально вплітаються у мелодію, створюючи відчуття ніжності та затишку. Це виконання показує глибоку повагу до української культури й водночас демонструє, як її можна вдало адаптувати для нових поколінь. 
  • Велика подяка за вашу таку важливу роботу популяризації українського серед молоді.
  • Без перебільшень проєкт Твої вірші, мої ноти – один з найважливіших за всі часи для української культури, особисто для мене саме цей проєкт по особливому розкрив всю красу нашої культурної спадщини.
  • Дуже класне виконання! Тому від мене це однозначно вподобайка!
  • З кожною піснею відкриваю вас по новому, але, як завжди, все заворожує. З кожним разом все важче обирати улюблену пісню. Вони всі улюблені.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Рік тому Артем Пивоваров випустив пісню на вірш Василя Симоненка Ти знаєш, що ти людина у межах цього ж проєкту. Потім у дуеті з Клавідєю Петрівною записав пісню Бий, барабан. За основу для тексту було взято вірш Барабан печалі поета-футуриста Ґео Шкурупія.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-10-02 13:54:03