Будівельні матеріали м.Ніжин
Україна і світ

Стародубцева вийшла до 1/4 фіналу у Пекіні, розгромивши у другому сеті “нейтральну”

Фото: Getty Images

Українка Юлія Стародубцева вперше у кар’єрі вийшла до стадії чвертьфіналу тенісного турніру WTA серії 1000. На змаганнях у Пекіні вона обіграла “нейтральну” Анну Калінську, яка посідає 14 позицію рейтингу WTA.

Для перемоги українці знадобилося два сети, при чому у другому вона всуху розбила свою опонентку з рахунком 7:5, 6:0.

Стародубцева обіграла Калінську в 1/8 фіналу у Пекіні

Тенісистки провели на корті 1 годину та 36 хвилин, за які Стародубцева один раз подала навиліт, припустилася двох подвійних помилок проти шести у суперниці та використала п’ять із восьми брейкпойнтів.

На початку першого сету суперниці обмінялися брейками, після чого зберігали рівність. За рахунку 5:5 Юлія взяла свою подачу, а потім закрила, оформивши ще один брейк.

Другу партію українка завершила розгромно за 34 хвилини – вона взяла три подачі суперниці та не віддала жодної своєї.

Наступною суперницею Стародубцевої стане переможниця матчу між японкою Наомі Осакою та американкою Коко Гофф.

Перемога на 14-ю ракеткою світу стала для Юлії Стародубцевої найрейтинговішою у кар’єрі. При чому, на турнірі у Пекіні вона вже вдруге оновлює це досягнення – у другому колі China Open вона обіграла 37-й номер рейтингу Катеріну Сінякову із Чехії.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

А у попередньому раунді українка здолала ексросіянку Еліну Аванесян, яка віднедавна виступає за Вірменію, з рахунком 6:3, 6:1. Зазначимо, що Стародубцева залишилася єдиною представницею України на турнірі у Пекіні після вильотів Ангеліни Калініної, Марти Костюк, Даяни Ястремської та Лесі Цуренко.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-10-01 13:34:47