Будівельні матеріали м.Ніжин
Україна і світ

За шість місяців 2024 року: допомогу в реабілітації в Києві отримали понад 2 500 військовослужбовців


У медичних закладах столиці в першому півріччі 2024 року реабілітаційну допомогу пройшли понад 2500 військовослужбовців. Із них медичну реабілітацію в стаціонарних умовах отримали 1874 військових, а амбулаторну – 627.

Про це під час панельної дискусії Другого Київського форуму ветеранів повідомив перший заступник голови КМВА Микола Поворозник.

Стаціонарно та дистанційно

Поворозник зазначив, що медпослуги з реабілітації надають військовослужбовцям і ветеранам у 37 закладах охорони здоров’я Києва, які уклали договори з Національною службою здоров’я України.

У 17 закладах реабілітацію можна пройти в стаціонарних умовах, у 34 – амбулаторно. Водночас 15 закладів працюють за обома пакетами послуг.

– У медзакладах працюють мультидисциплінарні команди фахівців. Крім того, створено кабінети асистивних технологій, а в місцях реабілітації для військових залучають працівників соціальних служб і протезно-ортезного підприємства, – зазначив Микола Поворозник.

Психологічна реабілітація

Заступник голови КМВА додав, що станом на 1 липня 2024 року кількість ліжок для стаціонарної реабілітації військових у комунальних закладах охорони здоров’я збільшено до 471.

Також місто повністю забезпечує рекомендований показник надання реабілітаційних ліжок для дорослих – 200 ліжок на 1 мільйон жителів.

– Окрім фізичної реабілітації значну увагу приділяємо і психологічній підтримці наших захисників та захисниць. За перше півріччя 2024 року психологічну реабілітацію з психосоматичними розладами, що виникли внаслідок психотравм, отримали 296 військових, – додав Микола Поворозник.

Реабілітаційні послуги надаються в рамках програми державних гарантій медичного обслуговування населення, яка охоплює всіх, хто потребує допомоги, зокрема й ветеранів.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Джерело: КМВА

Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-10-01 11:15:55