Будівельні матеріали м.Ніжин
Україна і світ

Єрмак розповів, коли українці дізнаються деталі плану перемоги України

Фото: Офіс президента

Українська сторона продовжує працювати з країнами, які займають нейтральні позиції в підтримці України, є певні успіхи в цьому процесі.

Про це в ефірі телемарафону Єдині новини розповів керівник Офісу президента України Андрій Єрмак.

План перемоги

Також Єрмак розповів, що план перемоги України українці зможуть дізнатись після того, як він буде презентований США та іншим партнерам.

– Це план президента і, безумовно, як він пообіцяв, що після презентації президенту США, партнерам, я думаю, що він буде представлений українцям, – заявив керівник ОПУ.

Андрій Єрмак додав, що водночас окрема частина пунктів плану перемоги буде залишатись в таємниці.

– Але, можу сказати, що безумовно є частини, які дуже чутливі і є закритими. Не, тому що є секрети … Все, що стає публічним, про це чують не тільки у нас в країні, про це чує і ворог і тому деякі деталі цього плану є закритими, – пояснив Єрмак.

Керівник Офісу президента каже, що Володимир Зеленський також обговорив план перемоги України з лідерами, насамперед, із Групи семи (G7). Єрмак каже, що, ймовірно, не усі деталі були озвучені президентом України, як це було у розмові американським лідером Джо Байденом, але цього було “достатньо для того, щоб розуміти, що це за план”.

Залучення нейтральних країн до підтримки України

За його словами, під час візиту на Генеральну Асамблею ООН, зустріч якої відбувалась у Сполучених Штатах, президент і українська делегація мали понад 30 зустрічей.

Разом з тим, Єрмак наголосив, що паралельно із візитом тривала боротьба за підтримку з боку країн, які намагаються зберегти нейтральний статус щодо російсько-української війни.

– Ми продовжуємо працювати з країнами, які сьогодні дуже важливі для цього процесу (підтримки України, – Ред.), але поки що займають таку нейтральну позицію. Нейтральність може бути, але поки в нас триває ця жахлива війна, ми робимо все можливе і неможливе для того, щоб ці країни були все ж таки на боці України, – сказав він.

Андрій Єрмак додав, що станом на сьогодні є певні успіхи в питанні залучення цих держав до підтримки України.

Бразильсько-китайська ініціатива

Окремо Єрмак нагадав, що паралельно із зустріччю з партнерами України в США, відбувалась спроба протягнути бразильско-китайську ініціативу щодо врегулювання російсько-української війни. Єрмак вказує, що під час засідання щодо відповідної ініціативи Бразилії та Китаю, деякі з держав Глобального Півдня або “не брали участі, або не долучилися до фінального документа”.

– І це свідчить про те, що все ж таки Формула миру президента Зеленського є в розумінні більшості світових лідерів головним документом, головною базою для того, щоб закінчити цю війну і повернутися до сталого справедливого миру, – сказав він.

Нагадаємо, раніше Китай і Бразилія організували зустріч групи Друзі миру в Нью-Йорку під час проведення ГА ООН. Бразильсько-китайська ініціатива передбачає прагнення припинити війну РФ проти України, але не включає посилань на Статут ООН.

Крім того, в узгодженні пунктів цієї ініціативи не брали участь представники України, що порушує один з принципів розв’язання війни, вказували напередодні у МЗС.

Під час зустрічі Друзі миру 17 держав приєднались до ініціативи, а згодом до неї доєднались Угорщина та Швейцарія.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Україна та ЄС жорстко критикували цю бразильсько-китайську ініціативу.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-09-29 17:38:41