Будівельні матеріали м.Ніжин
Україна і світ

Командири РФ кинули своїх солдатів на смерть на заводі у Вовчанську

Російські командири під час боїв за Агрегатний завод у Вовчанську залишили своїх військових на смерть, і навіть попри це змушували своїх підлеглих намагатись чинити опір.

Про це розповів представник Головного управління розвідки (ГУР) Андрій Черняк в ефірі телемарафону Єдині новини.

Операція зі звільнення агрегатного заводу у Вовчанську

За його словами, операція зі звільнення агрегатного заводу у Вовчанську готувалась кілька тижнів, а результатом стала зачистка будівель заводу, що має важливе значення для подальших дій Сил оборони України.

– Це було потрібно для того, щоб максимально спростити логістику, забезпечення наших сил, які знаходяться в цьому регіоні. Надалі це дасть можливість Силам оборони України вести контрнаступальні дії та виганяти ворога з української землі, – заявив Черняк.

Розвідник каже, що російські війська під час боїв зазнали серйозних втрат, оскільки ватажки окупантів фактично прирекли солдатів на смерть.

– Насправді там відбувались страшні, дикі, дивні речі з боку російських командирів до своїх підлеглих. Йдеться про навмисні убивства, йдеться про терор. Це черговий приклад, коли російський солдат не має жодних прав і його взагалі не вважають за людину, – заявив представник ГУР.

Деокупація Вовчанського агрегатного заводу

Нагадаємо, нещодавно стало відомо, що українські військові змогли вибити окупантів з агрегатного заводу у Вовчанську, що на півночі Харківщини. До операції були залучені бійці ГУР разом із підрозділом Російського добровольчого корпусу (РДК).

Розвідники розповідали, що під час операції в полон вдалося узяти до 20 росіян.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Фото: ГУР

Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-09-29 16:15:54