Будівельні матеріали м.Ніжин
Україна і світ

Найбільші втрати РФ за час війни: у Тихорецьку та Торопці знищено 30 000 тонн боєприпасів – британська розвідка

Фото: Getty Images

Внаслідок ударів безпілотників по складах із боєприпасами у ніч з 20 на 21 вересня 2024 року у Тихорецьку та Торопці, РФ втратила десятки тисяч тонн боєприпасів, що стало найбільшими втратами РФ з початку війни.

Про це повідомляє розвідка Британії.

Удари по складах РФ: аналіз розвідки Британії

У повідомленні зазначається, що за допомогою ударних БпЛА українським військам вдалося завдати удару по складу боєприпасів у Тихорецьку в Краснодарському краї Росії та ще одному об’єкту в Торопці Тверській області.

За підрахунками розвідки дрони знищили щонайменше 30 тис. тонн боєприпасів на відкритому та бункерному зберіганні.

У відомстві прогнозують, що ці удари ймовірно викличуть, як мінімум, короткострокові перебої у постачанні російської артилерії та боєприпасів для стрілецької зброї, критичних ресурсів у війні на виснаження.

Крім того, повідомляється, що загальний тоннаж боєприпасів, знищених на військових об’єктах, є найбільшою втратою боєприпасів Росією під час війни.

У відомстві підкреслили, що на складах, ймовірно, було озброєння, яке РФ отримала від Північної Кореї.

– Ці великі удари, завдані у швидкій послідовності, демонструють, що незважаючи на те, що Росія розгорнула велику ешелоновану систему ППО, включаючи винищувачі навколо України, вона продовжує боротися з українськими БПЛА, які використовуються в операціях для глибокого удару в Росії. Цілком імовірно, що це призведе до подальшого розосередження російського логістичного ланцюжка через страх додаткових ударів, збільшуючи навантаження на і так напружену систему, – повідомили британській розвідці.

Нагадаємо, внаслідок атаки безпілотників по складах боєприпасів у Торопці Тверської області 18 вересня РФ в тратила щонайменше 750 тис. снарядів.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Джерела Фактів ICTV повідомили, що це результат атаки дронів Служби безпеки України, Головного управління розвідки Міноборони та Сил спеціальних операцій.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-09-29 14:27:20