Будівельні матеріали м.Ніжин
Україна і світ

Частина ритуалу перед сном: провідні педіатри закликають до читання друкованих книг разом із дитиною


Експерти Американської академії педіатрії закликають батьків та осіб, які здійснюють догляд, читати вголос новонародженим і маленьким дітям, оскільки це дає змогу розвивати люблячі та дбайливі стосунки в критичний період розвитку мозку.

Частина ритуалу перед сном

– Спільне читання з маленькими дітьми вплітає радісну мову та насичені інтерактивні моменти в тканину повсякденного життя, – зазначив член Американської академії педагогічних наук Перрі Класс.

Науковець пропонує зробити читання книжок частиною ритуалу перед сном, використовувати їх для спілкування та розслаблення після напруженого дня і загалом вбудовувати їх у життя дитини.

За його словами, це зміцнить зв’язки з батьками та сприятиме розвитку мозку вашої дитини.

Друковані, а не електронні

– Найкраще перегортати сторінки високоякісної друкованої книжки, сповненої барвистими картинками та багатою, виразною мовою, – каже магістр громадської охорони здоров’я Діпеш Навсарія.

За його словами, хоча сенсорні екрани та інші електронні пристрої можуть бути популярними, для дітей вони, як правило, є пасивним або ізольованим досвідом і не забезпечують тих самих переваг інтерактивності та побудови стосунків.

Дослідження показують, що навички читання до третього класу є значущим предиктором закінчення середньої школи та успіху в кар’єрі, додають експерти.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-09-29 13:30:00