Будівельні матеріали м.Ніжин
Україна і світ

Рішення досі “на столі”: у Раді розповіли, коли Україна отримає дозвіл бити по РФ

Фото: Офіс президента

Рішення Сполучених Штатів про надання Україні дозволу на далекобійні удари по території Росії все ще “на столі” і до президентських виборів його навряд чи ухвалять.

Про це в ефірі телемарафону Єдині новини заявив заступник голови комітету з питань національної безпеки й оборони Верховної Ради Єгор Чернєв.

Дозвіл Україні бити по РФ

Нардеп сподівається, що дозвіл від США Україна отримає до зими і не доведеться чекати якоїсь ескалації з боку Росії. Типу, як у відповідь на ескалацію, як це зазвичай робиться, надається новий вид озброєння або дозвіл, наголосив Чернєв.

У США подавали сигнали, що рішення про дозвіл на удари по території Росії західною зброєю ухвалять. Проте під час візиту президента Володимира Зеленського до США цього не сталося.

– Проте щось сталося. Я від своїх друзів-конгресменів отримував інформацію, що рішення “на столі”. Можливо Російська Федерація якось вплинула…Все одно цей дозвіл все ще “на столі”. Тобто його не відкидають як взагалі неприйнятний. Чи буде це рішення до виборів? Я не впевнений. Після виборів – досить ймовірно, – сказав нардеп Єгор Чернєв.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

На думку Чернєва, не ухвалення рішення з боку США могло бути з різних причин, зокрема і через те, що Росія купує іранські ракети.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-09-29 13:08:07