Будівельні матеріали м.Ніжин
Україна і світ

Подоляк назвав 5 ключових моментів мирного плану Зеленського

Фото: УНІАН

Мирний план президента  Володимира Зеленського, який він представив у США, базується на чіткій збалансованій логіці, в основі якої лежить міжнародне право, проте реалізацію цього права можна забезпечити лише через примус РФ.

Про це в ефірі телемарафону Єдині новини заявив радник глави Офісу президента Михайло Подоляк.

– План Зеленського базується на конкретній логіці, що перше – можна чинити опір агресору, друге – можна перенести війну на його територію… Третє, у РФ також є дефіцит ресурсу, тому потрібно посилити економічний тиск на Росію. Четверте, якщо буде паритетна кількість зброї високотехнологічної, то ви матимете суттєву перевагу по лінії фронту, – сказав він.

Мирний план України

Ключовим моментом мирного плану України Подоляк назвав відповідний тиск на кремлівського диктатора Володимира Путіна.

– І п’яте, ключове. Як тільки війна буде по-іншому сприйматися в РФ, ми матимемо там зовсім інші соціальні настрої, зовсім інший рівень тиску на Путіна та його оточення і дуже швидкий демонтаж системи, яка є провокативною і яка не може існувати в сучасному світі, – сказав він.

Коментуючи матеріали у західних ЗМІ про необхідність перегляду бачення перемоги України у війні, Подоляк зауважив, що “це план, який ґрунтується на фактах на відміну від теоретизування на тему “а чи можемо ми завершити цю війну у проміжку між заморожуванням і капітуляцією”.

– План перемоги – це конструкція примусу Росії, абсолютно збалансована, тому що ми чітко розуміємо, як це відбувається на прикладі Курської області й на прикладі далекобійних ударів по території інших областей Росії зброєю українського виробництва. І таким чином примус – це економічний… максимально позбавити Росію грошей на війну, – сказав він.

Другий блок, як зауважив радник глави ОП, це військовий примус зі зрозумілими математичними викладками, розробленими фахівцями і з відповідними соціальними наслідками, а далі дипломатичний тиск.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Нагадаємо, що напередодні Володимир Зеленський представив План перемоги президенту США Джозефу  Байдену під час зустрічі у Вашингтоні. У свою чергу очільник штатів висловив упевненість, що Україна переможе у війні, яку розв’язала Росія.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-09-27 21:38:58