Будівельні матеріали м.Ніжин
Україна і світ

Профінансовані на 47%: в ООН заявили про брак коштів на допомогу українцям взимку

Фото: Unsplash

В Організації Об’єднаних Націй (ООН) бракує коштів для допомоги українцям цієї зими, тоді як більш ніж половина потужностей України з виробництва електроенергії знищена.

Про це повідомила представниця УВКБ ООН в Україні Кароліна Ліндхольм Біллінг, повідомляє AFP.

В ООН не вистачає грошей на допомогу українцям взимку

— Реальність така, що ситуація з фінансуванням таких організацій, як наша, занадто низька в цей період року – ми профінансовані на 47%, – заявила вона агентству.

Минулого року в цей час ця програма була профінансована на 70%.

Зараз в Україні налічують близько 3,6 млн внутрішньо переміщених осіб, але збільшення кількості авіаударів з боку росіян змушує все більше людей залишати свої домівки.

— З 1 серпня майже 99 тис. людей були евакуйовані або втекли з прифронтових сіл Донецької області, – сказала Ліндхольм Біллінг.

УВКБ ООН співпрацює з місцевими українськими організаціями щодо розміщення переселенців та в питанні допомоги найбільш вразливим верствам населення з продуктами харчування, щоб допомогти їм пережити зиму.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Близько 650 тис. людей отримують таку допомогу, зокрема теплий одяг або набори для утеплення своїх домівок. За словами Ліндхольм Біллінг, якщо організація отримає достатньо коштів, то тоді посадовиця переконана, що “ми зможемо їм допомогти”.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-09-27 16:19:36