Будівельні матеріали м.Ніжин
Україна і світ

У Львові 6-річну дитину вилікували від рідкісного гіпергідрозу: врятувала операція


У львівській дитячій лікарні Святого Миколая провели унікальну операцію 6-річній дівчинці, яка з двох років страждала на рідкісний пальмарний гіпергідроз, так звану, хворобу мокрих долоньок.

Піт струменів у дитини з долонь постійно, утворюючи тріщини, рани і бородавки. У дитячому садочку ніхто не хотів брати Вікусю за руки. А вихователі сварили за мокрі пластилін, папір та олівці.

Дитина страждала і фізично, і психологічно.

Як лікують важкий гіпергідроз

Львівські хірурги застосували оперативне лікування пальмарного гіпергідрозу, оскільки жодні терапевтичні процедури – креми, мазі, заняття з психотерапевтом не дали жодного результату.

Операція полягала в перерізанні певних нервових корінців у грудній клітині дівчинки.

Саме так блокується робота потових залоз, які знаходяться на руках, шиї, голові та під пахвами. І саме цей хірургічний шлях допомагає впоратися із хворобою мокрих долонь.

– Ми фактично блокуємо нервові волокна, що відповідають за потовиділення в конкретній ділянці, – говорить Олександр Калінчук, хірург і медичний директор лікарні.

Операція тривала годину.

Мама Вікусі дякує долі, що одного разу в соціальних мережах натрапила на розповідь про успішне оперативне втручання, яке зробили у Львові і позбавили дитину такої ж проблеми, як у Вікусі.

Родина тернополян одразу поїхала до лікарні Святого Миколая.

Зустрічається у 3% людей

Хірурги обстежили маленьку пацієнтку і підтвердили: це дійсно вроджене захворювання – пальмарний гіпергідроз. Зустрічається лише у 3% людей.

Причина та механізм виникнення гіпергідрозу медицині невідомі й досі. Зазвичай, сама собою ця проблема не зникає. Більше того – загострюється в підлітковому віці.

Операція – єдиний дієвий спосіб позбутися цієї виснажливої хвороби. Її провели блискуче.

Зараз долоньки Вікусі більше не мокріють. Вже на наступний день після операції щаслива дівчинка зліпила картину з пластиліну і подарувала її своєму лікарю-рятівнику.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Джерело і фото: Перше медичне об’єднання Львова

Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-09-27 14:43:19