Будівельні матеріали м.Ніжин
Україна і світ

Зеленський і Байден незабаром знову зустрінуться: дата і місце

Фото: Офіс президента

Президент України Володимир Зеленський і президент США Джо Байден незабаром знову зустрінуться – 12 жовтня на авіабазі Рамштайн.

В Офісі президента України та у Білому домі після переговорів двох лідерів 26 вересня підтвердили, що наступна зустріч Зеленського з Байденом запланова на 12 жовтня в рамках засідання Контактної групи з питань оборони України на німецькій авіабазі Рамштайн.

Нова зустріч Зеленського з Байденом: коли і де

– 12 жовтня Джозеф Байден проведе зустріч Контактної групи з питань оборони України в Німеччині на рівні лідерів. Президенти України та Сполучених Штатів зустрінуться на двосторонньому рівні, щоб проаналізувати прогрес консультацій, а також із міжнародними партнерами, щоб скоординувати додаткову допомогу для України, – заявили в ОП.

А в Білому домі за підсумками вчорашніх переговорів заявили, що лідери обговорили дипломатичні, економічні та військові аспекти плану Зеленського і доручили своїм командам розпочати інтенсивні консультації щодо подальших кроків, а потім анонсували нову зустріч 12 жовтня вже у Німеччині, аби оцінити прогрес консультацій та співпрацю з міжнародними партнерами для координації додаткової допомоги Україні.

– Президент Байден сповнений рішучості надати Україні підтримку, необхідну для перемоги, – зауважили в адміністрації американського президента.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Напередодні президент США Джо Байден заявив, що у жовтні скликає в Німеччині зустріч Контактної групи з питань оборони України на рівні лідерів, проте точну дату він не назвав.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-09-27 12:09:09