Будівельні матеріали м.Ніжин
Місто і регіон

Риба на ніжинському ринку: чи безпечно купувати

У результаті забруднення Десни та Сейму, на Чернігівщині набула актуальності тема продажу річкової риби на місцевих ринках та “умовних” точках реалізації. Чи безпечно купувати рибну продукцію на ніжинському ринку — дізнавайтеся у матеріалі.

Муніципальна варта спільно з Держспоживслужбою та національною поліцією проводить сезонні рейди щодо продажу риби. За даними Муніципальної варти, у Ніжині не виявили рибної продукції, яка б порушувала необхідні супровідні документи. Вимоги продажу дотримані скрізь, повідомляє Nizhyn Post.

Нагадаємо, що Світлана Харлампій, лікарка відділу епідеміологічного нагляду Чернігівського міськрайонного відділу ДУ «Чернігівський ОЦКПХ МОЗ», нагадує, що вживання в’яленої риби, особливо непатраної, виготовленої в домашніх умовах або придбаної на стихійних ринках, є основною причиною захворювань на ботулізм у регіоні.

До слова, 03 вересня під час загальноміської наради в.о. мера Чернігова Олександр Ломако наголосив про заборону продажу риби на стихійних ринках у місті. “Контроль за продажем риби надзвичайно важливий. Стихійна торгівля рибою – це табу. Плюс ринки регулярно перевіряти. Фізичний контроль”.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Масовий замор риби, який спостерігався наприкінці серпня та на початку вересня у річках Сейм та Десна на Чернігівщині, був спричинений викидом цукрової патоки з Тьоткінського цукрового заводу в Курській області РФ.

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями:
Telegram
Viber
Facebook
Instagram
Youtube


Джерело: mynizhyn.com
2024-09-25 12:21:54