Будівельні матеріали м.Ніжин
Україна і світ

Ми не можемо відступити: Байден в ООН закликав продовжувати підтримку України

Фото: Getty Images

Президент Сполучених Штатів Джо Байден пообіцяв підтримувати Україну до перемоги у війні проти Росії. Він закликав не втомлюватися та підтримувати Україну.

Про це Байден сказав під час виступу на 79-й Генеральній асамблеї ООН у вівторок, 24 вересня.

Байден в ООН про війну в Україні

Байден закликав країни-члени ООН бути невтомними у підтримці України, щоби допомогти їй перемогти у війні та зберегти свою свободу.

Він зазначив, що після повномасштабного вторгнення до України, союзники та партнери НАТО, а також ще понад 50 країн виступили проти Росії.

За словами Байдена, найважливішим є те, що український народ вистояв. Він додав, що закликав присутніх у залі ООН стати на захист України.

— Хороша новина полягає в тому, що війна Путіна провалилася, як і його основна мета. Він мав намір знищити Україну, але Україна все ще вільна. Він прагнув послабити НАТО, але НАТО є більшим, сильнішим, більш згуртованим, ніж будь-коли раніше, з двома новими членами, Фінляндією і Швецією, – сказав Байден.

Президент США наголосив потім, що “ми не можемо відступити”, натякаючи на невизначеність через вибори президента Сполучених Штатів.

Байден також сказав: Ми не маємо втомлюватися, не можна відвертати погляд, потрібно підтримувати Україну, поки вона не здобуде справедливий і тривалий мир.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Нині з візитом у США перебуває президент України Володимир Зеленський. 25 вересня він виступить на сесії Генасамблеї ООН у Нью-Йорку. У нього заплановані зустрічі з лідерами багатьох країн, частину він уже провів 23 вересня.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-09-24 18:29:29