Будівельні матеріали м.Ніжин
Україна і світ

Зачистили усі 30 будівель: ГУР звільнило від окупантів агрегатний завод у Вовчанську

Підрозділи Головного управління розвідки Міноборони звільнили від окупантів Вовчанський агрегатний завод та ліквідували окупантів в усіх будівлях підприємства.

Про це повідомила пресслужба розвідувального управління.

Вовчанський агрегатний завод звільнено від окупантів

У ГУР зазначили, що його підрозділи в результаті надзвичайно складної та успішної операції повністю звільнили територію Вовчанського агрегатного заводу та знищили окупантів в усіх будівлях підприємства.

— У вівторок, 24 вересня, о 14:40 командир спецпідрозділу ГУР Тимур доповів начальнику ГУР МО України Кирилу Буданову про успішне завершення операції, – йдеться у повідомленні.

Операцію здійснили спеціальні групи ГУР: Стугна, Парагон, РДК, Юнгер, БДК, Терор.

Бійці ГУР зачистили усі 30 будівель заводу, вступаючи в контакті бої з противником. Зазначається, що в окремих випадках українські спецпризначенці вступали з ворогом у рукопашний бій. Після зачистки територію передали під контроль Збройним силам України.

Росіяни перетворили агрегатний завод у свою пропагандистську “фортецю”, задіюючи в її обороні найбільш мотивовані та професійні підрозділи, серед яких були навіть бійці 45 бригади СпП повітряно-десантних військ (Кубінка, Москва).

Також проти українських розвідників безперервно застосовувалися значна кількість артилерії, ударних дронів-камікадзе, КАБів та важкі вогнеметні системи Солнцепьок.

Бійцям ГУР вдалося знищити противника, взяти полонених та поповнити обмінний фонд.

Вовчанський агрегатний завод на карті

Вовчанський агрегатний завод – підприємство на Харківщині, яке спеціалізується на виробництві гідравлічних систем та авіаційних агрегатів для цивільної та військової техніки.

На початку травня цього року російські загарбники пішли у повторний наступ на півночі Харківської області. Тоді окупанти опинились заблоковані українськими військами на агрегатному заводі.

Скриншот: Google Maps

У серпні в ОТУ Харків повідомляли, що Сили оборони вже кілька місяців тримають заблокованими російські війська на агрегатному заводі у Вовчанську на Харківщині.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Скриншот: ГУР

Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-09-24 16:30:05