Будівельні матеріали м.Ніжин
Україна і світ

У наступні 10 років: телемедицина, мобільні повідомлення та чат-боти врятують понад 2 млн життів


Усього $0,25 на пацієнта на рік, інвестовані в цифрові засоби охорони здоров’я – телемедицину, мобільні повідомлення та чат-боти, можуть врятувати понад 2 млн життів від неінфекційних захворювань протягом наступного десятиліття.

Про це йдеться у звіті Going digital for noncommunicable diseases: the case for action Всесвітньої організації охорони здоров’я та Міжнародного союзу електрозв’язку.

Зменшити навантаження на систему

– Ця інвестиція також може запобігти приблизно 7 млн гострих випадків і госпіталізацій, істотно зменшуючи навантаження на медичну систему у світі, – йдеться в повідомленні.

Звіт показує, що існує нагальна потреба використовувати технології для збільшення ефективних втручань і пом’якшення зростаючого тягаря на системи охорони здоров’я в усьому світі.

Зрозуміти фактори ризику

Чотири основні фактори ризику, пов’язані з повсякденним життям, – тютюн, нездорове харчування, алкоголь і нестача фізичної активності – спричиняють реакцію організму, яка також підвищує ризик неінфекційних захворювань.

Цифрові інструменти, зокрема мобільні повідомлення та чат-боти, можуть допомогти людям зрозуміти їхні фактори ризику, які можна змінювати, та заохотити їх виробити здорові звички.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-09-24 14:32:25