Будівельні матеріали м.Ніжин
Україна і світ

Коли буде повний Місяць у жовтні 2024: час загадувати бажання


Повний Місяць завжди був оточений містикою і віруваннями, що передаються з покоління в покоління. У жовтні супутник Землі знову приверне нашу увагу своїм повновидим виглядом.

Факти ICTV дізналися дату, на яку припаде поява повного Місяця та чим цей період відрізняється від усіх інших днів.

Коли повний Місяць у жовтні 2024

Повня настане 17 жовтня, і це буде справжнім видовищем. Схід Місяця відбудеться о 17:49, а захід — о 7:08 за київським часом. У цей період супутник Землі постане у всій своїй величі, максимально яскравий і повністю освітлений, перетворюючи нічне небо на містичну картину.

Вплив повного Місяця на діяльність людини

Вважається, що повний Місяць може впливати на психоемоційний стан людини.

Під час цієї фази люди стають більш вразливими до зовнішніх впливів, емоційно загостреними. Багато хто може відчувати труднощі зі сном або, навпаки, бачити надзвичайно яскраві та насичені сни.

Астрологи радять використовувати цей період для завершення важливих справ та внутрішньої рефлексії, адже енергія повні сприяє аналізу і самоусвідомленню.

Вплив повного Місяця на природні явища

Природні сили також підпорядковуються Місяцю. Під час повні посилюється гравітаційний вплив, що позначається на припливах і відливах океанів. Водночас тваринний світ реагує на зміну освітленості ночі: багато нічних істот активніше шукають їжу та поводять себе енергійніше.

Що можна робити у повний Місяць – народні прикмети

У народі повня вважається сприятливим часом для проведення магічних обрядів і ритуалів, спрямованих на залучення любові, багатства або здоров’я. Вважається, що в цей період будь-яка творча діяльність отримує додатковий імпульс, і людина може досягти більших успіхів у своїх проєктах. Особливо сприятливо завершувати розпочаті справи та оцінювати досягнення.

Дехто вірить, що написане під час повного Місяця бажання має більше шансів здійснитися. Для цього пишуть свої цілі на папері та зберігають їх до наступної фази.

Під час повні також збирають лікарські трави. У народі вірять, що вони набирають особливої сили в цей час.

Що не можна робити у повню – народні вірування

Існує безліч застережень про те, чого слід уникати під час повного Місяця. Зокрема, не рекомендується починати нові справи, адже вірування стверджують, що вони можуть не принести успіху.

Крім того, варто відкласти хірургічні втручання та фінансові операції, аби знизити ризики можливих ускладнень чи втрат.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Також не слід сваритися, стригти нігті та волосся, бо це загрожує втратою енергії, та спати під місячним світлом, щоби не накликати хвороби.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-09-24 12:45:19