Будівельні матеріали м.Ніжин
Україна і світ

РФ планує збільшити витрати на війну в Україні у 2025 році – Bloomberg

Фото: Pixabay

Війна Путіна проти України не має жодних ознак завершення, оскільки РФ планує зберегти у 2025 році витрати на оборону на історичному максимумі.

Про це повідомляє Bloomberg з посиланням на проєкт російського бюджету на наступні три роки.

У проєкті бюджету РФ на 2025 рік передбачено збільшення військових видатків

– Уряд РФ має намір збільшити витрати на оборону до 13,2 трлн рублів ($142 млрд) у 2025 році з 10,4 трлн рублів, запланованих на цей рік, що становить 6,2% від ВВП, – пише видання.

Зокрема, витрати на національну оборону і внутрішню безпеку становитимуть близько 40% від загального обсягу бюджетних виплат Росії у 2025 році, “оскільки Путін продовжує переводити економіку на військові рейки, а вторгнення в Україну триває вже третій рік”.

І ця сума перевищує передбачені в проєкті видатки на освіту, охорону здоров’я, соцполітику та національну економіку разом взяті.

Це більше, ніж сукупні асигнування на освіту, охорону здоров’я, соціальну політику та національну економіку, згідно з проектом бюджету, який, ймовірно, незабаром буде представлений на розгляд російського парламенту.

При чому витрати бюджету на засекречені або невизначені статті зростуть до 12,9 трлн рулів у 2025 році з початково запланованих 11,1 трлн рублів цього року, залишаючись на рівні близько 30% від загальних бюджетних витрат.

Водночас у Bloomberg підрахували, що невелике зниження військових витрат буде у 2026-му (до 5,6% ВВП) та 2027-му (до 5,1% ВВП).

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

За оцінками НАТО, війна в Україні може тривати ще кілька років, оскільки Росія здатна підтримувати свою військову економіку ще протягом трьох-чотирьох роки.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-09-24 10:54:14