Будівельні матеріали м.Ніжин
Україна і світ

Наступні місяці вирішальні у війні: Зеленський під час отримання нагороди у США

Фото: Офіс президента

Наступні кілька місяців будуть вирішальними у війні Росії проти України і тому потрібно не втратити їх, аби не втратити наступні десятиліття. 

Про це президент України Володимир Зеленський заявив під час свого виступу на церемонії нагородження премією Американської академії досягнень – The Golden Plate Award, у Нью-Йорку.

Зеленський про вирішальні місяці у війні РФ проти України

– У нас не так багато часу. Наступні кілька місяців будуть вирішальними. У цій війні – війні Росії проти України й усіх вас, тому що це війна Росії проти самої свободи, – у нас мало часу, щоб визначити, яким буде її результат. І ми повинні його визначити. Не Росія, не їхні криваві союзники, – наголосив Зеленський. 

Водночас президент України закликав до швидких дій. Він зазначив, що потрібно не втратити наступні кілька місяців у війні, щоб не втратити наступні десятиліття. 

Під час свого виступу у Нью-Йорку президент згадав про план перемоги України.  

Він заявив, що представить план перемоги президенту Байдену, Конгресу, обом кандидатам у президенти США – Камалі Гарріс і Дональду Трампу – і всім нашим союзникам у світі.  

– Я вважаю, що це має бути нашим спільним досягненням – перемога заради свободи, без жодних компромісів коштом свободи. Просто зараз ми всі маємо силу сформувати світ, у якому житимуть наші діти та їхні діти, – сказав Зеленський. 

А також додав, що нам усім потрібна перемога.

Фото: Офіс президента

Зеленський отримав нагороду Американської академії досягнень 

Президента України Володимира Зеленського нагородили щорічною відзнакою Американської академії досягнень – The Golden Plate Award.  

Церемонія нагородження відбулася в Нью-Йорку. 

Вже протягом 60 років цією нагородою відзначають державних діячів, науковців, митців, письменників, підприємців і громадських лідерів за їхній внесок у розвиток людства. 

Відзнаку президенту України особисто вручив лідер Республіканської партії в Сенаті США Мітч Макконнелл. 

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Зазначимо, що нагороду The Golden Plate Award отримували також президенти США Джеральд Форд, Джиммі Картер, Рональд Рейган, Джордж Буш-старший, Білл Клінтон, Барак Обама, лауреати Нобелівської та Пулітцерівської премій. 

Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-09-23 15:38:56