Будівельні матеріали м.Ніжин
Україна і світ

На слизькій дорозі впав з велосипеда: у Львові рятують 16-річного юнака з важкими переломами


Мультидисциплінарна команда спеціалістів львівського Центру дитячої медицини Лікарня Охматдит фактично врятувала 16-річного велосипедиста, який дощовим вечором на слизькій дорозі врізався в дерево, впав з велосипеда у рів і отримав важкі переломи.

У лікарню доставили у стані травматичного шоку

Самостійно вибратись через отримані травми Денис не зміг, тож вистачило сил зателефонувати батькам і попросити про допомогу.

До Центру Дениса доставили у стані травматичного шоку, з відкритим переломом гомілки та закритим уламковим переломом стегнової кістки цієї ж кінцівки.

Реаніматологам вдалося швидко стабілізувати стан дитини з тим, щоб ортопеди-травматологи мали змогу розпочати оперативне втручання.

Були й відкриті, і закриті переломи

Під час операції фрагменти стегнової та великогомілкової кістки були співставлені та фіксовані в апаратах зовнішньої фіксації на основі стрижнів.

Два дні пацієнт перебував у реанімації, а потім хлопця перевели до Клініки нейроортопедії, травматології та реабілітації дітей.

Завдячуючи шолому уник травми голови

– У Дениса дуже складна травма. Але те, що на ньому був шолом, вберегло юнака від важкої черепно-мозкової травми, – наголосив ортопед-травматолог Андрій Костюк.

На Дениса ще чекає тривала реабілітація. А апарат зовнішньої фіксації він носитиме 4-5 місяців до повного зрощення кісток.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Джерело і фото: Центр дитячої медицини Лікарня Охматдит

Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-09-23 15:09:12