Будівельні матеріали м.Ніжин
Україна і світ

Життя в русі: люди, старші за 75 років, займаються спортом частіше, ніж ті, хто вдвічі молодший


Британські вчені провели дослідження, яке засвідчило, що люди, старші за 75 років, займаються спортом частіше, ніж люди вдвічі молодші.

Вранці, вдень або ввечері

– Опитування 2 000 дорослих показало, що люди віком від 25 до 34 років займаються спортом у середньому 13 днів на місяць, а люди, старші за 75 років, намагаються бути активними 16 днів на місяць, – ідеться в повідомленні.

Науковці зазначають, що люди, старші за 75 років, найбільше схильні вставати і займатися спортом вранці, а 65% представників покоління Z надають перевагу активності вдень або ввечері.

Домашні тренування були найпоширенішим методом вправ на думку всіх респондентів. Також популярні плавання, біг підтюпцем і піший туризм. Топ-активності, які вони хотіли б спробувати, включали пілатес і йогу.

Що ще показало дослідження

Понад третина (34%) учасників зізналися, що відчувають брак мотивації, коли справа доходить до вправ, і такий самий відсоток не знаходить це приємним. У той час як 18% зазнають труднощів із тим, щоб знайти час у своєму дні, щоб робити це, а 17% вважають спортзал лякаючим.

Незважаючи на це, дослідження показало, що чверть (24%) почуваються більш мотивованими під час тренування, якщо слухають хорошу музику, а 29% найбільше люблять гуляти на свіжому повітрі.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Джерело: Express

Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-09-22 14:54:10