Будівельні матеріали м.Ніжин
Місто і регіон

Браконьєри на Чернігівщині за два дні завдали збитків майже на 200 тисяч гривень: подробиці


20 та 21 вересня у Чернігівському та Новгород-Сіверському районах викрили два грубих порушення правил рибальства. Обидва випадки завдали значних збитків рибному господарству України.

Про це повідомляє Чернігівський рибоохоронний патруль.

20 вересня на озері поблизу села Євминка Остерської громади рибоохоронний патруль виявив місцевих мешканців, які за допомогою сітки «топтуха» виловили 23 екземпляри сріблястого карася. Збитки, завдані незаконними діями, склали 36 363 гривні.

Наступного дня, 21 вересня, на ставку біля села Стахорщина Новгород-Сіверської громади, правоохоронці затримали мешканця села Троїцьке, який використовував три заборонені сітки для вилову риби. У порушника було вилучено 78 екземплярів риби: 57 карасів сріблястих, 13 линів та вісім окунів. Сума завданих збитків склала 136 187 гривень.

На місце події прибули співробітники слідчо-оперативної групи Новгород-Сіверського відділення поліції. Відомості про правопорушення були внесені до єдиного реєстру досудових розслідувань.

На порушників складено адміністративні протоколи за ч. 4 ст. 85 КУпАП. Матеріали справ передано до Чернігівського та Новгород-Сіверського районних судів для подальшого розгляду. У винуватців вилучили заборонені знаряддя лову, незаконно добуті водні біоресурси та автомобіль ВАЗ 21214.

Якщо ви стали свідком порушення правил рибальства або незаконної торгівлі рибою, закликаємо звертатися на «гарячу лінію» Чернігівського рибоохоронного патруля за телефоном ☎️ (099) 112-13-44, що працює цілодобово.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Як повідомляв MYNIZHYN, 27 серпня на озері неподалік села Козероги Гончарівської громади (Чернігівщина) виявили місцевого жителя, котрий ловив рибу двома сітками. Порушник добув забороненими знаряддями лову 25 екземплярів риби, а саме 19 карасів сріблястих, п’ять щук та лина. Чоловік завдав збитків рибному господарству України на суму 48 977 грн.

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями:
Telegram
Viber
Facebook
Instagram
Youtube


Джерело: mynizhyn.com
2024-09-22 09:28:26