Будівельні матеріали м.Ніжин
Україна і світ

Яке свято 21 вересня 2024 та чим загрожує цей день


Сьогодні, 21 вересня, у світі відзначається величезна кількість свят та подій. Це Всесвітній день подяки, Всесвітній день прибирання, День нульових викидів, Всесвітній день боротьби з хворобою Альцгеймера, Всесвітній день донора кісткового мозку, День європейського співробітництва, День мінігольфа, Всесвітній день соку і навіть День Бетмена.

В Україні на цю дату також припадає чимало різних свят, зокрема професійних. Православні віряни згадують апостола Кіндрата. Факти ICTV дізналися більше про свята та події цього дня, а також про іменинників та повʼязані із ним примети й заборони.

Яке сьогодні свято – 21 вересня 2024 року

За новоюліанським календарем, віряни вшановують пам’ять святого Кіндрата, апостола від 70-ти. Він проповідував в Афінах і Магнезії, де був єпископом. Його слова змогли навернути до християнства багатьох людей, але викликали обурення в тих, хто залишався вірним своїм віруванням. Розлючений натовп намагався каменувати Кіндрата, але йому вдалося уникнути смерті. Зрештою апостол помер від голоду у в’язниці.

Який сьогодні, 21 вересня 2024, день в Україні

На цю дату припадає День фармацевтичного працівника України. Професійне свято відзначається щорічно в третю суботу вересня. Саме  фармацевти та провізори безпосередньо допомагають забезпечувати українців необхідними ліками.

Це не єдине професійне свято з медичної галузі, що відзначається у третю суботу вересня. Також сьогодні святкують День хірурга в Україні. Він нагадує про героїзм лікарів, які, зокрема під час війни, виконують свою роботу під обстрілами та продовжують рятувати життя.

День винахідника і раціоналізатора України теж відзначається в третю суботу вересня. Його мета — вшанування людей, які впроваджують інновації, розробляють нові технології, шукають методи боротьби з хворобами та займаються селекцією для підвищення продуктивності рослин і тварин.

Також 21 вересня свята відзначають одразу кілька українських міст, адже на цю дату припадає День міста Прилуки, День міста Херсон, День міста Чернігів та День міста Кропивницький.

Ще Україна разом з усім світом відзначає Міжнародний день миру. Цей омріяний мир нам принесе перемога над російськими окупантами.

Хто святкує день ангела 21 вересня

Сьогодні святкують іменини чоловіки та хлопчики, яких звати Андрій, Валентин, Василь, Володимир, Данило, Дмитро, Іван, Йосип, Костянтин, Нестор, Олександр та Петро.

Що не можна робити 21 вересня 2024 року

У народі вірили, що цього дня не можна взуватися у щось старе, незручне і брудне. Втім, і в інші варто було б дотримуватися такого правила. Цього дня намагалися не купати дітей та не ділилися хлібом з чужими.

Астрологи визначають цей день як енергетично важкий, він загрожує проявами гніву, сварками та конфліктами. Не треба давати волю негативу, не бажано спілкуватися з незнайомцями, не можна переїдати та вживати алкоголь, фізично навантажувати себе і навіть займатися сексом.

Що можна робити сьогодні

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Українці цього дня виходили працювати на город. Якщо у вас немає саду, але є необхідність постригтися – не зволікайте. День сприяє відвідинам салону краси.

Народні прикмети на 21 вересня 2024

  • Багато павутиння на деревах – потеплішає.
  • Птахи летять високо – буде холодно.
  • Схід сонця фарбує небо на червоне – чекайте на дощ та вітер.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-09-21 05:34:41