Будівельні матеріали м.Ніжин
Україна і світ

Вчені знайшли нові докази походження Covid-19: що про це відомо


Дослідження, опубліковане в журналі Cell, надало нові докази, які підкріплююють теорію щодо походження коронавірусу в Ухані наприкінці 2019 року.

Як проводили дослідження

Нові дані базуються на аналізах понад 800 зразків, зібраних з прилавків магазинів після закриття ринку Хуанань в січні 2020 року.

Співавтор дослідження Флоренс Дебарре зазначила, що хоча не можна з упевненістю стверджувати, були тварини на ринку інфіковані чи ні, але їхня присутність у південно-західному куті ринку, де виявили багато вірусу SARS-CoV-2, є важливим фактором.

Світ тварин: диких і свійських

Окрім кажанів там продавалися єнотовидні собаки, пальмові циветти та бамбукові щури, здатні переносити вірус.

Тестування матеріалів кіоску з візками, клітками та іншим обладнанням для тварин, показало позитивний результат на Covid-19.

Це свідчить, що джерелом коронавірусу могли бути люди чи тварини, які звідти поширювали хворобу.

Варіанти мутацій

Результати дослідження також підтверджують, що останній варіант вірусу, виявлений на ринку, був генетично ідентичний домінуючому штаму під час пандемії.

Розуміючи, як швидко змінюється або мутує вірус, який викликає Covid — він отримує приблизно дві генетичні мутації на місяць, — можна приблизно визначити, скільки йому років.

Дослідники вважають, що вірус, який спровокував пандемію, з’явився десь між серединою листопада та серединою грудня 2019 року. Що вказує на його походження саме з цього місця.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Попри нові докази, міжнародна спільнота досі не змогла з упевненістю визначити точне походження Covid-19. Тож суперечки між прихильниками різних теорій тривають.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-09-20 19:00:15