Будівельні матеріали м.Ніжин
Україна і світ

Танки тонули в річці: Олександр Юрковський про оборону Білогорівки

Фото: Факти ICTV

Герой України, начальник відділення обʼєднаної вогневої підтримки штабу 80 окремої десантно-штурмової бригади Олександр Юрковський розповів журналісту Володимиру Рунцю про оборону Лисичанська та Білогорівки й про те, за що отримав нагороду Героя України.

Розмова відбулася в межах проєкту Крила захисту — Друзі ДШВ.

Бригада Олександра Юрковського першою підійшла до Білогорівки та зайняла вогневі позиції. Сам Юрковський розвідував ситуацію та коригував вогонь.

Тим часом ворог сунув з усіх боків. Завдання 80 бригади полягало в тому, щоб не дозволити ворогу переправитися через берег.

– Ми обстрілювали переправу, робили в ній дірки. І коли техніка заїздила на понтон, просто тонула. Були випадки, коли танки завалювалися на понтонах. Горіло в окупантів багато техніки, російські військові з пораненнями намагалися переплисти берег і теж тонули. У росіян були колосальні втрати. Тоді ми знищили близько 170 одиниць техніки.

Повну версію розмови із начальником відділення обʼєднаної вогневої підтримки штабу 80 окремої десантно-штурмової бригади Олександром Юрковським дивіться у відеоінтерв’ю журналіста Володимира Рунця.

Крила захисту – це серія інтерв’ю з десантниками, які сьогодні боронять Україну від російської навали.

Цикл виходить у межах проєкту Друзі ДШВ, який реалізується у співпраці Десантно-штурмових військ Збройних сил України та Starlight Media.

Інтерв’ю щотижня виходять в ефірі загальнонаціонального телемарафону Єдині новини, повну версію можна подивитися на цифрових майданчиках Starlight Media Факти ICTV та Вікна СТБ.

Друзі ДШВ – всеукраїнська платформа для підтримки Десантно-штурмових військ.

Стати другом українських десантників просто: робіть щомісячний донат на потреби ДШВ на сайті druzi.mil.gov.ua або за спеціальним QR-кодом.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Приєднуйтесь до потужної зіркової спільноти, яка регулярно підтримує підрозділи ДШВ.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-09-20 18:00:12