Будівельні матеріали м.Ніжин
Новини Чернігова

У зв’язку з Курською операцією: РФ почала частіше атакувати КАБами прикордоння Чернігівщини

У зв'язку з Курською операцією: РФ почала частіше атакувати КАБами прикордоння Чернігівщини

Російські військові змінили тактику атак на прикордоння Чернігівщини керованими авіаційними бомбами (КАБами).

Вони активізувалися у зв'язку з Курською операцією.

Про це повідомляє Суспільне Чернігів з посиланням на військового експерта Михайла Жирохова.

«У них є така думка, що Україна може наступати ще на двох напрямках: на Брянщину і на Білгородську область. Тому, вони превентивно б'ють по тих місцях, де можуть розташовуватись наші військові або якась військова інфраструктура. Росіяни ще й модернізували ці КАБи. Вони зараз мають більшу дальність ураження цілей», – зазначив він.

За словами Жирохова, населені пункти на прикордонні зараз «змішують із землею». Один із прикладів знищення росіянами населеного пункту — це село Єліне.

Про те, як військові РФ модернізували КАБи, Жирохов сказати не може. Є тільки припущення, що вони зробили їх більш точними й, можливо, поставили якийсь додатковий двигун.

На запитання, чому російські військові використовують більше таких авіабомб, аніж артилерії та дронів як раніше, експерт відповів:

«КАБи більш ефективні. Авіаційна бомба — 500 кілограмів. Це повністю його бойова частина, а в артилерії снаряд всього 20-30 кілограмів бойова частина. Тобто, для того, щоб уразити ціль, яку можна за один раз КАБом накрити, потрібно 20-30 снарядів».

На яку максимальну відстань можуть летіти бомби — ніхто не знає, каже Жирохов.

«Вони стали бити далі ніж на 70 кілометрів. Зараз вони літають і на 80, і навіть на 90. Запускають їх поки тільки з повітряного простору РФ, білоруси на це не погоджуються, але, все може змінитися».

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Джерело ВИСОКИЙ ВАЛ
12.09.2024