Будівельні матеріали м.Ніжин
Новини Чернігова

Хакери з Чернігова ошукали громадян США на понад 1,2 мільйона гривень

Хакери з Чернігова ошукали громадян США на понад 1,2 мільйона гривень

У Чернігові поліція викрила двох місцевих жителів, які ошукали понад тисячу громадян США шляхом несанкціонованого доступу до їх комп’ютерів. Чоловіки прикріплювали шкідливі програми до посилань про оновлення компʼютерного забезпечення, які були у відкритому онлайн-доступі. Потерпілі переходили за цими посиланнями й таким чином надавали доступ до реквізитів банківських платіжних карток.

Про це повідомляє поліція Чернігівської області на своєму офіційному сайті.

За даними слідства, підозрювані використовуючи їх облікові запис на американських торгових платформах, купували коштовну техніку та розраховувались картками потерпілих. Своїми діями вони встигли завдати їм збитків на суму понад 1,2 мільйона гривень.

Хакери з Чернігова ошукали громадян США на понад 1,2 мільйона гривень

 

Поліцейські встановили, що до «оборудок» причетні 26-ти та 27-річні жителі міста Чернігів. За адресами їх проживання й роботи провели санкціоновані обшуки.

Слідчі Нацполіції оголосили обом чоловікам про підозру за вчинене під час воєнного стану несанкціоноване втручання в роботу інформаційних (автоматизованих) систем за попередньою змовою групою осіб, яке призвело до витоку інформації (ч. 5 ст. 361 Кримінального Кодексу України), таємне викрадення чужого майна, вчинене в умовах воєнного стану (ч. 4 ст. 185 Кримінального Кодексу України) та збут шкідливих програмних засобів (ч. 1 ст. 361-1 Кримінального Кодексу України).

 

Санкція по найтяжчій зі статей передбачає до п‘ятнадцяти років позбавлення волі.

Фото — Поліція Чернігівської області.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Джерело ВИСОКИЙ ВАЛ
12.09.2024