Будівельні матеріали м.Ніжин
Новини Чернігова

Як отримати кредит на сонячні панелі та вітрові установки під 0%: розповіли в Чернігівський ОВА

Як отримати кредит на сонячні панелі та вітрові установки під 0%: розповіли в Чернігівський ОВА

З 20 липня запрацювали урядові програми безвідсоткового кредитування громадян, а також програма «Доступні кредити 5-7-9» для ОСББ та ЖБК на купівлю обладнання для генерації з альтернативних джерел енергії та установок для зберігання енергії.

Про їхні деталі розповіли спікери на брифінгу в медіацентрі Чернігівської ОВА 29 липня.

У липні 19 найбільших банків підписали Меморандум про пільгове кредитування проєктів з відновлення енергетичної інфраструктури. Серед них – Ощадбанк та Приватбанк.

За словами заступника начальника філії — Чернігівського обласного управління АТ «Ощадбанк» з мікро-, малого та середнього бізнесу Євгена Мосича, у фінансуванні бізнесу банк виділяє два ключових напрямки – державна програма «Доступні кредити 5-7-9%» та розвиток мережі партнерських послуг.

Щодо програми «Доступні кредити 5-7-9%»: фінансування надається безпосередньо для купівлі обладнання, його установки або комплексно. Банк може кредитувати сонячні панелі, станції, газопоршневі турбіни, генератори тощо.

Про умови кредитування для фізичних осіб розповіла заступниця начальника філії — Чернігівського обласного управління АТ «Ощадбанк» з роздрібного бізнесу Наталія Носенко.

Як отримати кредит на сонячні панелі та вітрові установки під 0%: розповіли в Чернігівський ОВА

Кредитування можливе лише на повний комплект придбання та встановлення гібридної системи електропостачання (сонячні батареї або вітрові установки разом із системами накопичення).

Для отримання кредиту потрібен стандартний пакет документів – паспорт, ідентифікаційний код, довідки про доходи, стан сім’ї, дохід іншого члена сім’ї (сукупний середньомісячний сімейний дохід протягом останніх 6 місяців не має перевищувати 154 тис. грн), довідка з центру зайнятості (у разі якщо особа безробітна), документи на право власності домогосподарства.

Після оформлення пакета документів клієнт має надати банку рахунок від підприємства, яке буде робити установку, – це й буде підтвердженням  того, що кредит виданий за призначенням. Крім того, потрібно надати банку акт виконаних робіт, фото лічильника.

Зазначимо, що учасником програми не може стати особа, яка мала судимість.

 

Джерело  – пресслужба Чернігівської ОВА.

Фото – ілюстративне.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Джерело ВИСОКИЙ ВАЛ
29.07.2024