Будівельні матеріали м.Ніжин
Місто і регіон

Показник кишкової палички зростає: фахівці обстежили воду на трьох пляжах Чернігівщини

У Чернігові на трьох місцевих пляжах погіршилась якість води в річках Десна та Стрижень. Фахівці говорять про зростання показника кишкової палички у водоймах.

Про це повідомляє Чернігівський обласний центр контролю та профілактики хвороб МОЗ України.

ДУ «Чернігівський обласний центр контролю та профілактики хвороб МОЗ України» звертає увагу населення Чернігіва на різке погіршення безпечності води в річках Десна (район пляжу «Золотий берег») та Стрижень (район «Ялівщина» та вул. Курсанта Єськова), які є традиційними місцями відпочинку.

При проведенні моніторингових досліджень проб води встановлено їх невідповідність вимогам «Гігієнічні нормативи якості води водних об’єктів для задоволення питних, господарсько-побутових та інших потреб населення», затверджених наказом МОЗ України від 02.05.2022 р. № 721, за мікробіологічними показниками.

Показник мікробного забруднення води водойм — індекс лактозопозитивних кишкових паличок (ЛКП) — перевищує гігієнічні вимоги:
– р. Десна пляж «Золотий берег» — у 7 разів;
– р. Стрижень у зоні відпочинку «Ялівщина» — у 2,6 рази;
– р. Стрижень у районі вул. Курсанта Єськова — у 1,2 рази.

Це є може бути небезпечним для здоров’я мешканців міста та створює сприятливі умови для зростання інфекційної захворюваності жителів міста.

У зв’язку з викладеним вище рекомендуємо населенню міста тимчасово утриматись від купання у річках Десна і Стрижень та від використання річкової води для інших побутових потреб.

Головне фото: Новий Чернігів

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Як повідомляв MYNIZHYN, на Чернігівщині екологи обстежили річкову водойму Остер після того, як у мережі з’явився пост про замор риби. Які результати отримали — читайте у матеріалі. 

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями:
Telegram
Viber
Facebook
Instagram


Джерело: mynizhyn.com
2024-07-13 12:40:51