Будівельні матеріали м.Ніжин
Україна і світ

Як замінити мастило в генераторі: поради

Заміна оливи в генераторі – це важлива процедура, яку необхідно проводити регулярно, щоби забезпечити його безперебійну роботу і продовжити термін служби. Дізнатися, як замінити мастило в генераторі допоможуть Факти ICTV.

Заміна оливи в генераторі: частота проведення та рекомендації

Як часто потрібно міняти мастило, залежить від моделі та умов його експлуатації. У середньому, заміна мастила потрібна кожні 50 годин роботи або 3 місяці, навіть якщо генератор використовується рідко.

Використовуйте мастило, рекомендоване виробником. Тип оливи вказано в керівництві користувача.

Зараз дивляться

Використання оливи для генератора іншої марки, навіть якщо вона, як здається, відповідає за в’язкістю і класом, може призвести до серйозних проблем:

  • Різні виробники олив використовують різні пакети присадок, які можуть вступати в хімічні реакції один з одним, утворюючи осади, шлами та інші шкідливі речовини.
  • Ці речовини забивають мастильні канали, пошкоджують компоненти двигуна і призводять до передчасного зносу.
  • Оливи для генераторів можуть бути мінеральними, синтетичними або напівсинтетичними. Змішування олив із різними основами призводить до втрати їхніх в’язкісних характеристик і змащувальних властивостей, що негативно впливає на роботу двигуна.

Заміна мастила в бензиновому генераторі: покрокова інструкція

Дайте генератору попрацювати на холостому ходу 5-10 хвилин, щоб мастило нагрілося і стало в’язким. Поставте апарат на рівну поверхню в добре освітленому місці. Під зливний отвір підставте ємність для збору відпрацьованого мастила.

Порядок заміни мастила в бензиновому генераторі:

  • Зупиніть генератор і дайте йому охолонути 10-15 хвилин. Знайдіть зливну пробку в нижній частині картера двигуна.
  • Акуратно відкрутіть пробку гайковим ключем. Дайте мастилу повністю стекти в ємність. Закрутіть зливну пробку. Якщо потрібно, здійсніть заміну мастильного фільтра.
  • Отвір для оливи розміщений на верхній частині двигуна. За допомогою лійки повільно залийте нове мастило в генератор. Перевірте його рівень щупом. Додайте ще, якщо це необхідно, щоб воно досягло найвищої позначки у вічку.
  • Запустіть апарат і дайте йому попрацювати кілька хвилин. Перевірте на наявність витоків мастила.

Перед заміною оливи обов’язково ознайомтеся з посібником користувача. Використовуйте тільки високоякісне мастило. Регулярно перевіряйте його рівень у генераторі. Своєчасна заміна допоможе продовжити термін служби вашого генератора й забезпечить його безперебійну роботу.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Якщо ви побачили помилку в тексті, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Cntrl + Entr.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-07-09 16:16:09