Будівельні матеріали м.Ніжин
Україна і світ

В ООН заявили про “високу ймовірність”, що Охматдит уразила російська ракета

Удар по дитячій лікарні Охматдит у Києві, ймовірно, був спричинений прямим влучанням російської ракети.

Про це заявила голова моніторингової місії ООН з прав людини Даніель Белл, посилаючись на власний аналіз, повідомило агентство Reuters.

Удар по лікарні Охматдит: аналіз ООН

Журналісти агентства зауважили, що після атаки Кремль заявив, що в лікарню нібито влучила українська протиракета, а не російський снаряд.

Зараз дивляться

Однак Белл на брифінгу у Женеві через відеозв’язок із Києва заявила, що аналіз відеоматеріалів та оцінювання, проведені на місці інциденту, вказує на високу ймовірність того, що дитяча лікарня зазнала прямого влучання, а не отримала пошкодження від перехоплення ракетою ППО.

Вона додала, що її команда, яка відвідала місце події в понеділок, “не змогла дати остаточний висновок, але ракета, схоже, була запущена Російською Федерацією”.

Слідчі СБУ встановили, що російські окупанти завдали удару по дитячій лікарні Охматдит ракетою Х-101. Правоохоронці кваліфікували атаку як воєнний злочин і відкрили кримінальне провадження.

На місці атаки вже знайдено докази: зокрема, уламки корпуса задньої частини ракети Х-101 із серійним номером та частина керма цієї ж ракети.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Якщо побачили помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-07-09 15:54:07