Будівельні матеріали м.Ніжин
Україна і світ

Успішні удари БпЛА по трьох областях РФ 9 липня здійснили СБУ та ГУР – джерело

Служба безпеки України та Головне управління розвідки вкотре вдало відпрацювали по російських об’єктах – військовому аеродрому, НПЗ та електропідстанції.

Про це Фактам ICTV повідомило поінформоване джерело.

Удари по РФ 9 липня

В межах спільної операції СБУ та ГУР вибухи відбулись на військовому аеродромі Ахтюбінськ, що в Астраханській області Росії, на електропідстанції 500 кВ в Ростовській області, а також на нафтопереробному заводі в Калачі-на-Дону, що у Волгоградській області.

Зараз дивляться

Під час атаки безпілотників на військовий аеродром Ахтюбінськ, російські Telegram-канали писали про роботу ЗРК Панцир та серію потужних вибухів, але пізніше цю інформацію видалили.

Як зазначають джерела, це свідчить “про успішну атаку”, оскільки російська влада зачищає інфопростір при ураженні важливих військових об’єктів.

– СБУ разом із ГУР та іншими Силами оборони продовжить забезпечувати гарячі літні ночі на російських військових об‘єктах, які працюють на війну проти України. Ворог поплатиться за всі свої нелюдські злочини, – зазначило поінформоване джерело.

Вибухи на території РФ 9 липня

Нагадаємо, в ніч проти 9 липня 2024 року в Ростовській області РФ пролунали вибухи. Згодом стало відомо, що російську область атакували ударні безпілотники. Місцева влада повідомляла, що ППО начебто все збила, але після падіння уламків на територію електропідстанції пожежа почалась у двох трансформаторах.

Щодо Волгоградської області, то там в ніч проти вівторка палала нафтобаза в Калачі-на-Дону, а також підстанція в місті Фролово. За словами російського губернатора області, регіон РФ також був атакований ударними безпілотниками.

Крім того, у місті Кіровськ Мурманської області 9 липня сталася пожежа на хімічному заводі. Над територією заводу скупчився чорний густий дим.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Якщо побачили помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-07-09 14:27:08