Будівельні матеріали м.Ніжин
Україна і світ

Росія вдарила по Охматдиту ракетою Х-101: знайдено нові докази

Співробітники Служби безпеки знайшли нові докази, які підтверджують, що росіяни завдали ракетного удару по дитячій лікарні Охматдит ракетою Х-101. 

Нові докази, що РФ ударила по Охматдиту ракетою Х-101

На місці удару знайдено уламок двигуна крилатої ракети Х-101.

Окрім того, слідчі виявили:

Зараз дивляться

  •  уламок механізму розкриття крил ракети Х-101;
  •  уламок блоку постановки завад ракети Х-101;
  • середню частину корпусу крилатої ракети Х-101 (на фото під завалами);
  • обтікач хвостового відсіку і уламок гідроблоку крилатої ракети Х-101;
  • уламки кожуха двигуна крилатої ракети Х-101 із відображенням інвентарного (внутрішня сторона) та серійного номерів (зовнішня сторона).

Висновки експертів щодо ракетного удару по Охматдиту 

Висновки однозначні – це був цілеспрямований удар російських окупантів.

Доказом цього є не лише уламки ворожої ракети, знайдені на місці удару, а й аналіз даних траєкторії польоту, характер завданих пошкоджень, а також велика кількість відео- і фотоматеріалів.

Удар по Охматдиту

Фото: СБУ

Удар по Охматдиту

Фото: СБУ

Удар по Охматдиту

Фото: СБУ

Підтверджують цілеспрямований ракетний удар РФ зокрема:

  • характер руйнувань (повністю знищено двоповерховий корпус лікарні, навколишні будівлі мають значні пошкодження), притаманний саме для бойової частини Х-101 (400 кг). Руйнування в жодному разі не могли бути спричинені ЗРК NASAMS, бойові частини ракет до якої приблизно у 20 разів менш потужні;
  • пропорції, форма та розміри ракети, зафіксованої на наявних у відкритому доступі відео, повністю відповідають ракеті Х-101, і, навпаки, не характерні для ЗКР, зокрема ЗРК NASAMS. Спроби російських пропагандистів порівняти ракету на відео, яка уражає лікарню за кілька сотень метрів, з розмірами будівлі на передньому плані – цинічні.
  • траєкторія польоту ракети повністю відповідає характеристикам Х-101 (набір висоти, або “гірка”, перед ураженням  цілі, і атака приблизно під кутом 60 градусів);
  • завдання удару по дитячій лікарні Охматдит саме КР авіаційного базування Х-101 зафіксовано матеріалами об’єктивного контролю за допомогою радарів.


Удар по Охматдиту 8 липня: що відомо

8 липня під час масованого ракетного удару по Україні російські окупанти влучили в дитячу лікарню Охматдит у Києві, внаслідок чого є загиблі та поранені.

За даними КМВА, станом ранок 9 липня кількість жертв внаслідок атаки на Київ зросла до 31 людини, серед них четверо дітей. Кількість поранених також збільшилася до 117 осіб. Під час нічних розборів завалів знайдено тіло хлопчика.

Зазначимо, що міська влада Києва оголосила 9 липня Днем жалоби в столиці у зв’язку з терористичною атакою Росії на цивільні об’єкти Києва.

Повномасштабна війна в Україні триває вже 867-му добу.

За ситуацією в містах можна стежити на інтерактивній карті бойових дій в Україні та карті повітряних тривог в Україні.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Якщо побачили помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-07-09 14:22:05