Будівельні матеріали м.Ніжин
Україна і світ

СБУ оголосила підозру пастору, який завербував синів для роботи на ФСБ

СБУ викрила у Донецькій та Тернопільській областях агентурну групу ФСБ, якою керував пастор однієї з протестантських церков.

Що відомо про діяльність агентурної групи

За даними слідства, пастор ще влітку 2023 року виїхав з України до ЄС як багатодітний батько, а звідти прибув до РФ, де почав працювати на ФСБ.

До роботи на російські спецслужби від залучив двох дорослих синів.

Зараз дивляться

Одного із них – військовослужбовця бойової бригад – СБУ затримала у квітні 2024 року. Він намагався передати ворогу локації вогневих позицій та укріпрайонів ЗСУ.

А другого сина затримали днями у Тернопільській області, коли той розвідував позиції ППО та місця базування тренувальних центрів військових.

Наразі відомо, що їхній батько був на прямому зв’язку із російським пропагандистом і кадровим співробітником ФСБ під прикриттям Сергієм Карнауховим.

На підставі зібраних доказів пастору-резиденту ФСБ оголошено про підозру за ч. 2 ст. 111 Кримінального кодексу України (державна зрада, вчинена в умовах воєнного стану).

А злочинні дії його синів кваліфіковано за ч. 2 та ч. 3 ст. 114-2 ККУ (несанкціоноване поширення інформації про направлення, переміщення зброї, озброєння та бойових припасів в Україну, рух, переміщення або розміщення ЗСУ чи інших утворених відповідно до законів України військових формувань, вчинене в умовах воєнного стану).

Обоє наразі під вартою, їм загрожує від 8 до 12 років тюрми.


Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Якщо побачили помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-07-09 13:05:04