Будівельні матеріали м.Ніжин
Україна і світ

Польща готова виробляти електрику для України на своїх вугільних ТЕС – Туск

Польща висловила готовність виробляти електроенергію для України на власних вугільних теплових електростанціях.

Електрика від Польщі для України

Прем’єр-міністр Польщі Дональд Туска під час спільної пресконференції з президентом України Володимиром Зеленським заявив, що уряд працює над рішеннями, щоб спалювати польське вугілля без сплати викидів, а вироблене світло за європейські кошти передавати Україні.

– Питання про енергетику має вирішальне значення. Ми зараз працюємо над цим у Польщі. Фахівці обговорюють те, як ми можемо допомогти електропостачанню України перед настанням зими, – стверджує Дональд Туск.

За словами прем’єр-міністр Польщі, зараз всі енергетичні об’єкти в Україні перебувають під загрозою повітряних атак з боку Росії через очевидні причини.

Зараз дивляться

На його думку, загальну ситуацію в енергосистемі України це не виправить, проте це допоможе легше пережити майбутню зиму.

Дональд Туск наголосив, що Польща заохочуватиме власних партнерів для пошуку ідей, щоб підтримати українську енергетику.

Нещодавно Дональд Туск заявив, що Польща має наміри провести переговори з союзниками про можливість збивати російські ракети на території України, що летять у бік польського кордону.

Також Польща готова розглянути можливість передання Україні нової партії винищувачів радянських моделей, якщо Варшаві вдасться знайти заміну цим літакам.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Якщо побачили помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-07-09 01:11:06